Spa och annat att göra i Budapest

Av Pogge
7 mars 2013 16:49
Visningar: 4735
Hej! Vi åker till Budapest imorn och undrar om någon har tips på nått bra spa? Och tips på annat man inte får missa när man är där? Mvh Johan
Av Desires
7 mars 2013 22:29
Oj du åker redan imorgon alltså.....Några snabba tips då, sedan får du mer tips o foton från Budapest på min resesajt http://www.desires.se/#post120.
Vi tycker Budapest är en av de finaste städerna i Europa, även billigt att leva där - och otroligt mycket sevärdheter i denna trevliga stad!

- Badhusen
Budapest har sedan romartiden haft badhus, vars vatten kommer från varma källor. Det största heter Széchenyi, men det mest kända är Gellert. Szechenyi-badet var mysigast tyckte vi, låg i väldigt trevliga omgivningar också, så det skulle jag vilja rekommendera vad gäller bad. SPA kan du kolla på här http://www.budapest.nu/spa/klara_faerdiga_ga_dra_till_budapest_spa
- Slottskullen
- Parlamentet
- Terrorns hus på Andrassy 60...
- Skoutställningen till minne av nazisternas förbrytelser i staden. Utställningen är gjord på denna plats vid floden - ca 100 m ifrån parlamentet i riktning mot stan och kedjebron - till minne av dem som sköts ner direkt i floden av pilkorsare.
- Gellertberget
Av Helene_
7 mars 2013 23:02
Gellertberget och där uppe finns en väldigt mysig restaurang med grym utsikt över Budapest, där ni bör äta eller åtminstone gå in och ta nåt å dricka bara för att få se utsikten därifrån. Det var det absolut värt.
Parlamentet - grym byggnad, tyckte det var värt att gå in. Kostade 50 kr tror jag och då fick man en guidad visning.
En mysig italiensk restaurang: Comme chez Soi, rätt liten, men väldigt trevlig personal, ligger på Aranykez utca 2, i närheten utav Vati Utca - http://www.commechezsoi.hu/
Saluhallen som ligger på andra sidan bron från Gellertbadet var också värt ett besök.
Vi var inne på House of terror också, rätt intressant om man är intresserad av lite historia, snyggt och proffsigt museum tyckte vi, ligger på Andrassy Utca, på vägen ut mot Schezenybadet (eller hur det stavas), där vi också var, vilket var härligt efter en dag runt om i Budapest.

Det är en väldigt mysig och lugn stad, hoppas ni får trevligt :)
Av Seicee
8 mars 2013 00:00
Hard rock cafe i budapest är super! Bra mat, goda drinkar och riktigt trevlig personal, rekommenderas starkt!
Av Pogge
9 mars 2013 18:35
Tack för svaret! Är väldigt nöjda med resan! :-D