Sommarjobba i Norge

10 jan. 2014 16:25
Visningar: 1133
Läser tredje året på min fyraåriga ekonomiutbildning och funderar på att söka sommarjobb i Norge istället för Sverige. Gjorde samma sak förra året och blev erbjuden jobb men tackade nej eftersom att jag inte vill dra iväg helt ensam. Ingen av mina vänner är sugna så tänkte se om det finns någon likasinnad här, och mina tankar är då att dra dit för att tjäna så mycket pengar som möjligt, att festa bort en sommar i Oslo är inte det som lockar mig, utan snarare ta ett slitjobb med riktigt bra betalt! Västnorge och fiskrensning känns inte helt omöjligt men då vill man ju ha nån sköning att prata med under tiden så hör av er om ni har liknande tankebanor inför sommaren och vill ha nån att åka med! :)
11 jan. 2014 14:59
hej:) låter intressant, men hur löser man boende och sånt? är inte så insatt.
/ rebecka
13 jan. 2014 00:12
Hej!

Jag är också intresserad av att åka utomlands & jobba i sommar. Vet dock inte alls hur det fungerar med Norge, tror du det är lätt att få tag i jobb & boende?
14 jan. 2014 13:43
Vad kul! :) Jag har sökt runt lite och det finns många länkar till olika företag man kan kontakta, och det vanligaste verkar vara att företagen fixar boende. Om man hör runt lite på olika forum kan man säkert få tag på mer kontaktinfo också. Det är ju förmodligen en del som söker så det räcker nog inte att bara skicka ett ansökningsmail, men om man även ringer upp och verkligen visar att man vill jobba tror jag inte att det ska vara så svårt! Allmänna uppfattningen är ju att det är lättare att få jobb i Norge än i Sverige :)
21 jan. 2014 13:17
Okej, det bästa vore ju att skaffa ett jobb med boende om man bara ska jobb under sommaren :) Så det är ju bra. Men tror ni/du det är lättare att söka jobb på plats?
10 feb. 2014 21:47
Hejsan, jag är oxå sugen på Norge i sommar.
Är inte heller särskilt insatt, men öppen för de mesta. Eftersom vi tycks ha samma syfte med resan - att tjäna pengar - så kan vi nog komma på nåt bra ställe att flytta till :)

/Carro
10 feb. 2014 21:48
Hej :) Jag och min kusin försöker söka sommarjobb och såklart i norge för lönen och mindre skatt att betala ;). Men vi känner ungifär samma sak som du att vi inte vill åka ensamma och vi förstår faktiskt inte hur man hittar jobb i norge heller haha.. :)
1 mars 2014 05:44
Har liksom resten av er funderat på om det är dags att ta sig till norge och jobba denna sommarn. Har inga vänner som känner att de vill följa med så hade varit jättekul att bekanta sig med någon här som jag kan dela boende och kanske även jobb med :)

Kram Tedde!
9 mars 2014 18:41
Jag är också helt inställd på att arbeta i Norge! Vilka typer av jobb söker ni och var? Jag satsar på jobb inom psykiatrin och liknande då jag pluggar till psykolog. Men har börjat söka lite restaurangjobb nu med!
13 mars 2014 03:23
Hej! Är själv väldigt intresserad av att jobba i Norge och hänger gärna på om det finns några stycken där ute som skall sticka! Vet ni vart i Norge det är ni vill till? :)
Frida
Av Jenniel
13 mars 2014 09:18
Hejsan! Jag har också funderat på att åka till Norge och jobba denna sommar, men har inte heller någon kompis som joinar så skulle va kul med sällskap :)
Av Danjel
28 mars 2014 14:10
Är detta en tjejflik eller är jag helt ute och cyklar. Är någon sugen att dra till Norge nu till Sommaren för att sommarjobba. Hyra en lägenhet och hela köret :D
??
9 apr. 2014 23:20
Jag är också väldigt intresserad av att sommarjobba i Norge nu i sommar, har dock ingen att åka med och som många andra så är jag inte så insatt med boende osv och hur man får jobb där osv men är definitivt intresserad! :)
Av Danjel
10 apr. 2014 14:51
Aa, precis. Alternativet är som ovanstående nämnde att vi är ett par stycken (blir nog bara tjejer som det ser ut :p) sedan beger vi oss till en lägenhet. Hyr lägenheten och delar på kostnaden. Har ni sovit på en madrass som man gjorde i lumpen, eller? Hehehehe :D
Av Danjel
10 apr. 2014 14:53
Angående jobb. Så vill dem inte ens överväga förfrågan ifall du inte bor i Norge. Men när du väl är bosatt där. Så är det enklaste vägen att gå igenom bemanningsföretag sedan skaffar du ett s.k. "D-kort" vilket innebär att du inte kommer att jobba där mer än sex månader. Då får du skatten tillbacka. samma år i Sverige Av den norska staten.
Av A_node
25 apr. 2014 06:16
Hej, är i australien just nu men åker hem om 4 dagar, är mellan att försöka hitta arbete över sommaren i sverige, och om inte det funkar så får det bli norge. Är inne på samma spår som er andra, jobba stenhårt och leva billigt . Vill göra det mest för att kunna spara ihop till en nya zealand resa och kanske en sväng tillbaka till australien och asien. Blir ju alltid roligare när man är några stycken !
25 apr. 2014 13:41
Har också funderat mycket på Norge, helst Oslo. Har en kompis som sa att det är lätt att få restaurangjobb, om man går runt med ett CV så får man napp rätt fort :)
Hur har det gått för er andra? Hittat något?