Sommaresa Kambodja, Laos och Vietnam

7 aug. 2014 14:03
Visningar: 585
Jag vill backpacka i dessa 3 länder och kan endast åka i från mitten av juni-mitten av augusti.

Hur kommer vädret vara? Jag har kollat prognosen hela sommaren och varje dag visar den åska. Stämmer det?

Jag var i Kambodja i april i år och då såg prognosen likadan ut, men det regnade bara korta skurar och åskade ytterst lite någon kväll. Dagarna var torra och oerhört varma även om prognosen visade annat.

Regnar det hela dagarna eller bara mycket under någon timmes tid? Är det så att det blir stora vattensamlingar? Spolas vägarna bort? Vet ju att många vägar i Kambodja är i sämre skick även när det är torrt.

Förstör det så mycket att jag borde stanna hemma och ta kortare resor "vintertid" eller är en backpackingresa möjlig?
Av Daquiri
7 aug. 2014 16:53
Har varit i Vietnam nu i sommar. När det regnar, regnar det rejält och under någon timme. Det finns ingen anledning till att undvika Vietnam under sommaren för regnets skull. Det inverkar för lite på upplevelsen.
12 aug. 2014 11:06
Tack för svaret Daquiri! Det låter helt okej för mig!

Reste du runt i landet? Har du någon erfarenhet av hur regnet påverkade vägarna och framkomligheten?
Av Daquiri
12 aug. 2014 12:33
Vi var i Saigon och Hoi An. I Hoi An hade vi bara ett regn på 9 dagar. Det regnade i och för sig rejält men det är mysigt att sitta på en restaurang under tiden och äta. I Saigon regnade det en stund varje eftermiddag eller kväll. Man drar på sig en regncape och går vidare. Det samlas en del regn men inget som hindrar framkomlighet. När vi var ute vid Mekongdeltat under två dagar hade vi bara ett kort regn under första kvällen. I Saigon är Saigon Eden hotell riktigt bra. I Hoi An rekommenderar jag Garden Villas.