Söderhavet vs Maldiverna

28 feb. 2016 15:44
Visningar: 985
Vi funderara på antingen någon ö i Söderhavet eller någon ö i Maldiverna.
Önskar hjälp och tips vad vi ska välja nästa resa.
Bra snorkling är ett måste.

Med vänlig hälsning
Mikael
Av Hawaii
28 feb. 2016 18:38
Har inte besökt Maldiverna så kan inte jämföra men du har ju enormt många olika öar att välja på i Söderhavet - lite annorlunda från Maldiverna skulle jag tro där väl de flesta öarna är ganska lika varandra. Samoa, Fiji (Taveuni är min favorit-ö), Tahiti (Moorea, Bora Bora), Nya Kaledonien (mycket annorlunda), Cook öarna är ju alla vackra och intressanta. Vava'u gruppen (Tonga) skulle jag vilja besöka. Ser intressant ut, ligger söder om Samoa.
28 feb. 2016 21:22
Två vitt skilda destinationer, och precis som ovanstående skriver är Söderhavet ju tämligen vidsträckt.

Jag gillade Maldiverna men blev lite besviken på snorklingen, och framför allt det faktum att folk inte alls bryr sig om att skydda korallerna, och att man kastar skräp direkt i havet.

I Söderhavet har jag bara varit runt Sällskapsöarna (besökte Tahiti, Moorea, Bora Bora, Raiatea, Tahaa, Huahine och Rangiroa).

Det är verkligen underbart, och jag tror att man nog inte hittar bättre snorkling någon annan stans. Dock är det väldigt dyrt, och jag rekommenderar inte att bara stanna på en ö. Tahiti är till skillnad från de andra inte en typisk "paradisö". Det är heller inga destinationer som man väljer om man är sugen på att äta gott, då utbudet är ganska skralt och dessutom galet dyrt. Ett kg ris kostar 150 kr, en Croque Monsieur i en gatukiosk runt 180 kr, och frukosten på det trestjärniga hotellet som bestod av 1 croissant och en café au lait gick loss på 350 kr per person, bara för att ge er lite perspektiv. :)
28 feb. 2016 23:04
Kan rekommendera Maldiverna om det är snorkling som är prio ett. Välj en resortö istället för lokal ö och du har revet nån meter utanför strandkanten. Åk under lågsäsongen är ett tips, mycket billigare .
28 feb. 2016 23:07
Jag tyckte snorklingen på Maldiverna var kanon, men det skiljer ju sig från ö till ö.
Tånkte åka till Franska Polynesien nästa år och är fundersam över maten. På Maldiverna var den jättebra. Dyr också, men troligtvis billigare än Söderhavet.

En sak ni kan fundera på är ju när ni ska åka. Maldiverna är bäst januari-april och Söderhavet maj-oktober typ.
Av Emolis
29 feb. 2016 17:29
Har snorklat på både Maldiverna och i Söderhavet (Franska Polynesien med Tahiti och Moorea) och det finns riktigt bra "snorkelvatten" på båda ställena. Jag skulle valt någon ö i Söderhavet, det finns ju flera att välja mellan. Atmosfären i Söderhavet är något speciellt och så finns det ju mer att se och göra. Dock är det väldigt dyrt att leva där.
5 mars 2016 10:01
Tack för alla svar.
Alla säger att Söderhavet är väldigt dyrt att vara på men vad är väldigt dyrt.
Kan man dubbla priserna mot Sverige eller är det mer???

Med vänlig hälsning
Mikael
5 mars 2016 16:48
Jag gav dig några exempel i mitt inlägg, absolut mer än dubbelt så dyrt som i Sverige.

Frukost kostade alltså 350 kr för en croissant och en café au lait på mellanklasshotell i centrala Tahiti, på ett annat hotell ville de ha 600 kr p.p. för enklare frukostbuffé.

En taxi från flygplatsen på Papeete som tog 10 min till hotellet kostade 450 kr, men den kostade 450 kr även för dem som bodde på hotellet intill flygplatsen, så det kan nog gå på ännu mer.

Vi spenderade tack och lov bara 3 dagar utan All Inclusive på vår båt, men annars kan jag säga att vi hade blivit ordentligt ruinerade, trots att vi är väldigt resvana och inte går till turistfällor.

En guide som var Brittiska men som bodde där sedan 20 år beskrev att allt är så dyrt att ingen t.ex. bor själv, utan man bor i storhushåll med hela familjer i generationer, alternativt delar allt med sina grannar.
Av Dirgis
24 maj 2016 20:38
Jag har varit på Fiji, Tonga och Vanuatu.Både Fiji och Tonga är outstanding för snorkling.