Shanghai

27 nov. 2006 12:42
Visningar: 1065
Hejsan,
skall åka till Shanghai i slutet av Januari 2007 & behöver hjälp med Shoppingtips.
Både billigt och dyrt, vart finns de bästa marknaderna samt resaturangerna, vad får man inte missa om man är i Shanhai över en helg???

Tar tacksamt emot alla tips ni har!
27 nov. 2006 14:55
Väntar med spänning på många tips om Shanghai, ska själv dit men i slutet på mars.
Av Foxy
30 nov. 2006 09:58
För några månader sedan skrev jag:
Shanghai är ett måste! Sy upp kläder på sidenmarknaden för ingenting, shoppa äkta pärlhalsband för ett par tior på Pearl City, känn av de gamla koncessionerna och ät lunch på anrika Peace Hotel, ta en båttur längs the Bund och titta på de upplysta skyskraporna och avsluta kvällen med en drink i någon av stadens skybars!

Om du bara är i Shanghai en helg är detta precis vad jag vill rekommendera! Pearl citypalatsen finns lite här o var, bla på den stora shoppinggatan Nanjing Lu, sen finns det ett ganska nära "old town" också, om du ser starbucks o mcdonadls är du nära, men fråga bara på hotellet. Pärlor är ett absolut måste att shoppa, det är löjligt billigt, speciellt de lite mer barocka sötvattenpärlorna. En del av försäljaran i pearl city är dyrare, en del är billigare, men det märker du snabbt. Köpte ett treradigt pärlhalsband för 70 kr tex..
Annars - sy upp kläder på sidenmarknaden, mkt prisvärt! Sydde upp kavaj, kjol, klänning och kappa i thaisiden för 900 sek, kmt billigt och inget man kanske skulle göra i sverige. Det finns många stora varuhus, dessa är ofta lite dyrare o likanr våra västerländksa, men en del kul kan man ändå hitta, men ägna inte för många timmar åt dem, de är likadana i hela världen.
Kashmirtröjor- finns i många varuhus, fråga ditt hotell om de vet ngt bra, eller fråga i ngt av varuhusen. Det är billigt med kaschmir i Kina, även om det kanske är ngt dyrare i shanghai än i resten av landet..
Åk båt på the Bund- båtarna kostar rätt olika mkt så det kan löna sig att ta en promenad längs strandpromenaden o kolla priser, det är cool att se alla skyskrapor upplysta från vattnet, åk helst på kvällen eller i skymingen så du får se allt i dagsljus på väg ut o i mörker på väg tillbaks.
Drick drinkar i skybars! Shanghai har många läckra skybars, bla radisson hotells är riktigt läcker, ser ut som en diskokula utifrån nästan, men bäst av allt är Cloud nine bar, fråga på hotellet, de vet var det är, se till att få ett fönsterbord, det är hisnande högt! Högsta skybaren i stan!
Vi bodde på ett riktigt trevligt och fräscht hostel som hette Hikers, det var billigt också, typ 40 spänn natten kanske, def. värt att kolla upp.
Hör av dig om du undrar ngt mer spcifikt, och till sist, köp mkt roliga billiga skor, kanske inte världens bästa kvalitet alla gånger, men def mkt kreativ design o låga priser!
Kram foxy!