San Diego

Av Katrinl
14 feb. 2016 09:16
Visningar: 111
Hej!
Vi kommer att vara 5 nätter i San Diego som avslutning på vår resa på drygt tre veckor i sommar. Har hittat hus med pool till rimligt pris via Homeaway som passar vår familj. Men det ligger i La Mesa en bit utanför. Min fråga är hur trafiken är i San Diego? Har ju hört talas om trafiken i Los Angeles..
Katrin
Av Hawaii
14 feb. 2016 09:48
Det finns givetvis rusningstrafik i San Diego, precis som i alla andra amerikanska storstäder men Los Angeles är nog i en kategori för sig själv och definitivt "värre" än San Diego. La Mesa ligger ju dessvärre inte precis bra till men om priset är bra och ni inser att ni kommer att ha lite "transport tid" till olika platser, så varför inte. Ni kommer troligen att vara ganska nära I-8 och tar ni den västerut har ni c:a 2 svenska mil till korsningen av I-5 och I-8 (och därifrån nära till stränderna). Undviker ni 07-08 tiden på morgonen och 17-18 tiden på kvällarna bör det inte ta mer än 15-20 minuter att köra den sträckan. Trafiken rullar på ganska rejält, och typiskt 10-15 mph över hastighetsgränsen. I rusningstid, kanske dubbelt så lång tid. Från La Mesa till downtown SD och Balboa Park är det bäst att ta Highway 94 (inte en Interstate men det är en motorväg, d.v.s. freeway). Men bäst också att undvika den värsta rusningen.
Av Katrinl
14 feb. 2016 11:12
Tack för svar!
Ja, även om det inte är det bästa läget känner jag att kvaliteten på boendet väger över. Skulle såklart vilja hitta lika bra boende nära strand och hav men då har vi inte råd med det. Man får alltid väga för och emot. Men det känns bra att veta lite mer om rusningstrafiken i staden.
Tack!