Saigon - Can Tho

29 sep. 2013 19:26
Visningar: 1052
Hej! Vi undrar om det är någon som har erfarenhet om hur man lättast tar sig mellan Saigon till Can Tho? Kan man åka buss? Är det säkert att åka som ensam tjej? Är det lätt att hitta busstationen i Saigon och hur/var köper man bussbiljett?

Tack på förhand!
30 sep. 2013 07:52
Ja, det hade ju vara lätt, men jag hittar inget flyg som går emellan Saigon och Can Tho, så då är det väl buss som gäller? Eller ska man åka till någon annan ort och sen därifrån vidare till Can Tho, men det blir väl lite omständigt.
Av Hille2
30 sep. 2013 08:53
Oj, ser jag också att de tagit bort den flighten...Synd!
Men det borde gå något flyg dit, kanske med något annat bolag
Av Hille2
1 okt. 2013 21:39 (redigerad)
Den länk som jag lagt ut är Vietnam airlines rätta hemsida.

På länk nr 2 som du lagt ut kan du ju hitta ett flyg till Can Tho. Men då får du ju flyga till Phu Quoc först och byta flyg där och det verkar ju onödigt krångligt :) Svindyrt dessutom, 2000 spänn för en person. Har du däremot tänkt besöka Phu Quoc så kan du ju resa därifrån till Can Tho med flyg på tillbakavägen och sedan ta bussen därifrån till HCM. Men då blir det ju oerhört mycket billigare att boka resan på VAs egen hemsida.
1 okt. 2013 21:44
Men eftersom det inte går att åka flyg utan att åka en omväg som blir ganska dyr och omständig, så kvarstår mina första frågor:
Kan man åka buss? Är det säkert att åka som ensam tjej? Är det lätt att hitta busstationen i Saigon och hur/var köper man bussbiljett?
Tack på förhand!
Av Hille2
1 okt. 2013 21:58
Det är säkert att åka som ensam tjej om du bara använder samma sunda förnuft som du använder hemma. Och det går att köpa bussbiljetter på alla resebyråer men det är hellre att rekommendera en tripp till busstationen. Bussar till Mekongdeltat och Can Tho går från Mien Tay och Cholon. Bokar du biljett på en resebyrå, försäkra dig om att det verkligen är en bussbiljett och inte en minibussbiljett där du får trängas med xxxx antal personer som sitter både på golvet och i ditt knä.

Ett annat sätt att ta sig till Mekongdeltat är att hoppa på en dagsutflykt och sedan stanna kvar. Men då blir det ia allmänhet minibuss, om än med lite mera plats.

Se även mitt förra redigerade inlägg.
Till busstationen tar du lämpligast en taxi eller motorcykel om du inte bor så nära att du kan gå.
2 okt. 2013 21:52
Tack för svaren! Det är så att vi ska mötas upp i Can Tho, vi andra kommer från Phu Quoc med flyg. Medan vår reskamrat ska möta oss i Can Tho, därför är det buss direkt från flyget från Sverige som gäller för henne. Kanske lättas att ta taxi till busstationen och fortsätta därifrån antar jag.
3 okt. 2013 14:19
Hej hej,
Jag kommer för sent! lol

Nu för tiden blir det jätte- enkel ta sig mellan Saigon - Cantho. Ensam tjej! inget problem allt!

Åk inte med flyg! det blir dyrt! att åka med bussen är bäst!

Det finns mer en bussbolag så som: Phuong Trang, Melinh ...

http://www.futabuslines.com.vn/Default.aspx?tbid=9 (tyvärr är det bara på vietnamesiska språk, vilket ni kan inte förstå; men checka i "SAI GON _ CAN THO" route, då kan du se bussen. Det kostar 115.000 vnd = 5,8 USD/person.

Du kan hitta bussbyrå i centre of Saigon, när backpacker area!
Hồ Chí Minh

Note:
Phuong Trang Buss:
272 Đề Thám Str. - Phạm Ngũ Lão Ward - Dist. 1 - HCMC

SAIGON (HCMC) - CAN THO: 190 km ( 3 hour or 3+ 1/5 hour med buss)

Ha det bra!
4 nov. 2013 21:37
Hej! Jag har hört att det är bäst att åka med Phuong Trang, den ska vara lite bekvämare om jag har förstått det rätt. Men nu undrar jag om man måste boka bussen innan eller om det bara är att köpa biljett direkt på busstationen? Eftersom hon kommer med flyget från Sverige och ska fortsätta direkt med buss till Can Tho så är det svårt att veta exakt vilken tid som hon kan åka. Då är det ju enklast om man kan köpa biljett direkt på plats och inte boka något i förväg.
Av Hille2
4 nov. 2013 21:52
Det går att köpa biljett på plats. Se bara till att inte köpa på någon resebyrå i turistområdena innan du har sett bussen. En biljett till en riktig buss kan snabbt förvandlas till att sitta ihopklämd med 15 andra i en minibuss.
5 nov. 2013 17:33
Hej! Tack Hille2 för så snabba svar!
Tänkte passa på att fråga dig också om: vi funderar på att bo på Hung Homestay som du tidigare har tipsat om, Har du några tips på utflykter vi borde göra när vi är där? Hur betalar man honom? Ska man ha växlat till dollar innan man kommer dit. För som jag förstår det tar han betalt i dollar och inte i vnd.
Av Hille2
5 nov. 2013 17:55
Citerat från Lingon32:
Hej! Tack Hille2 för så snabba svar!
Tänkte passa på att fråga dig också om: vi funderar på att bo på Hung Homestay som du tidigare har tipsat om, Har du några tips på utflykter vi borde göra när vi är där? Hur betalar man honom? Ska man ha växlat till dollar innan man kommer dit. För som jag förstår det tar han betalt i dollar och inte i vnd.
Nejdå, det går bra att betala i dong hos Hung. Nu vet jag inte riktigt hur läget är där för närvarande då jag hört att hans fru har flyttat och alltså inte längre är den som sköter köket och all den underbara maten.
Hung brukar ha lite olika förslag på utflykter och man får ha båten för sig själv om man vill, kostar nästan ingenting. Båten är liten och tar sig in i de smalaste delarna av deltat. Morgonmarknaden är väl en klassiker och en rundtur bland risfält, trädgårdar, risbrännvinstillverkare, risfabriker, mattillverkning, jordbruk mm.
Han har gratis utlåning av cyklar så det går bra att cykla runt i deltat, över små broar och komma riktigt nära lokalbefolkningen. Vi cyklade ända till Can Tho och gick på lite markander.