Safari i Selous/Bad på Zanzibar

9 jan. 2013 21:01
Visningar: 1217
Kan någon tipsa om safari riktpriser per person och dag med övernattning i Selous. Då jag sökt hittar jag stora variationer. Hur många övernattningar tycker ni som besökt Selous räcker? Har någon åkt med båt till Zanzibar och från vilket ställe på fastlandet, hur länge tar det? Vilken del av ön är den bästa för bad och snorkling?
Av Annl
12 jan. 2013 09:03
Jag vill minnas att det tar tre timmar eller något liknande att åka med båt till Zanzibar.

Vi valde flyget och det tog knappt en halvtimme från Dar så det var väldigt smidigt. Billigt var det också så det kan verkligen rekommenderas.

Vi bodde på den östra sidan men det är bra att veta att där är det tidvatten. Vill man ha vatten hela dygnet runt så är det tydligen de norra delarna som är bäst.
Av Trea
12 jan. 2013 16:51
Vi åkte båt från Dar es Salaam till Zanzibar, Jag minns inte hur lång tid det tig, för det är några år sen, men max några timmar. Vi tyckte att det var smidigt med båten. Det knepiga är att i hamnen finns det många som säljer biljetter till överpriser innan man kommer till det riktiga biljettkontoret. Det kan även finnas fejkade biljettkontor som säljer biljetterna till överpriser. Iofs ingen större skada skedd, men lätt att bli lite lurad på priset...
Av Guuna
14 jan. 2013 15:12
Någon som bokat safari till Selous på plats i Dar es Salaam?
Åker dit om några veckor och alla arrangörer (svenska) jag mailat tar ganska saftiga priser.
Så om någon har några prisuppgifter och kanske tips på företag så vore det grymt.
2 feb. 2013 15:58
Vi fick tips om att boka hemifrån safarin. Vi åker i mitten av februari och bokade via Afrikakompaniet/Bente därifrån vi fått bra sevice.
Ganska så dyrt ca. 1400 US/pers. men då ingår en natt på hotell i Dar Es Salaam, flyg till Selous, tre nätter i Selous (+jeep o.guid) och flyg vidare till Zanzibar. Vänner som besökt Selous för några år sedan rekommenderade varmt att inte förspilla tid i Dar med att deala om priser på safari, man blir ändå lurad :(
Om en månad är jag klokare och kan ge bättre svar!
Av Bengtar
2 maj 2013 23:30
Angående Selous så var jag på plats tre veckor 1975. Då kostade det snudd på ingenting. Sen fick "researrangörer" tag på det och numera är det överprissatt till den milda grad.