Ryggsäck/Resväska? Tips och råd!

4 okt. 2012 12:35
Visningar: 10460
Hej!
Tänkte höra lite från er som är på gång, ute och reser eller har varit ute och farit redan - vad ska man välja för resväska/ryggsäck?
Planerar att vara borta 3-4 månader i Asien, eventuellt en liten avstickare till Australien också. Är inte alls sugen på att shoppa utan vill resa så lättviktigt som möjligt, jag och passet!

Är det bättre att använda ryggsäck än en resväska? Och är det något särskilt märke som är prisvärt/hållbart/m.m.?
Tips, tips, tips! :)
4 okt. 2012 13:33
Resväskan är ju bekväm om man ska på charter och inte röra sig så mycket. Ryggsäck är betydligt smartare, lättare och bekvämare. Såg några tjejer i Thailand på en ö som drog tunga resväskor genom en lerig stig i djungeln, vi traskade raskt förbi med våra ryggsäckar.
Om du inte redan har en ryggsäck, gå till en affär med stort utbud och be om hjälp med passning, längd, storlek etc. En riktigt skön ryggsäck märks knappt när man bär den!
Packa lätt, 2 ombyten brukar räcka, det du glömt går alltid att köpa på vägen (tex sarong). Silvertejp, fickkniv, tvättlina, hela vitpepparkorn (10 st sväljes hela vid illamående/magsjuka), pass och pengar är det viktigaste :)
Jag skulle lägga hela resan i Asien, ta Australien på en annan resa, där finns också mycket att se och är värt ytterligare 3-4 mån.
Alla reser ju olika och med olika förutsättningar och jag har redovisat mitt sätt, känn efter själv så löser det sig säkert!
Lycka till.
Av Mpc
4 okt. 2012 17:28
jag har rest med båda sakerna o fastna för ryggsäck för man har fria armar o annat . Det du ska tänka på då du evt köper en rygga är att du provat den så den sitter bekvämt. o den är lätt sen ska den rymma lite med. dom vi har är på 70 l var. o dom kan man öppna upp från två håll o inte bara från toppen utan mitt på oxså för man ska inteoxså behöva ta ut alt om det man ska ha tag i ligger i mitten eller nedre delen av rygga

här frå du en tråd om olika rygger o det fin fler o olika priser
http://www.naturkompaniet.se/Info/ReadMore.aspx?id=6295
Av Bengtar
4 okt. 2012 18:50
Min fru och jag reser med varsin liten ryggsäck. Vi har noterat att 7,5 kg i incheckad vikt räcker gott och väl för 4 veckor i sydostasien. Då blir ryggsäckens rymd ca 35 L. Om du väljer högst 50 L klarar du dig med ca 10 kg. Tvätta hela tiden och släng uttjänade persedlar och köp nytt! Att kånka omkring en massa som inte kommer att användas verkar för mig meningslöst.
Av Sugus
4 okt. 2012 19:20
Jag tycker att en "hybrid" är smidigast där du har vanlig väska på hjul, day-pack samt ryggsäck i ett. Titta på Eagle Creek samt Osprey som har bra väskor.
4 okt. 2012 22:02
jag har en osprey som är suverän! det är en vanlig ryggsäck när man vill det, men den har även hjul och ett handtag precis som en vanlig resväska, då stoppar man in aexlremmarna i ett fack där bak så har du en resväska! eftersom den har hjul och handtag så är den ju tyngre än vanliga ryggsäckar men jag tycker den fungerar bra. speciellt när man befinner sig på platser där man faktiskt kan dra väskan, för att sedan hänga den på ryggen när det är det smidigaste alternativet. Rekommenderar en sådan!
5 okt. 2012 00:00
Tack så jättemycket för alla svar jag fått!
Jag hade funderat redan innan på att välja en ryggsäck över en resväska och det känns som ett ännu starkare alternativ nu. Ska kolla in hybriderna och vad de har för utbud där :) Det lät också väldigt praktiskt!
Tack för alla tips på mått och volym/vikt osv.! :) Ska spana in alla alternativ nu och se vad det blir för något.
Av Mmarie
5 okt. 2012 10:45
Hej.
Vi är 2 st som har gått i samma tankar. Vi har precis köpt oss varsin Ospray sojourn 80.
Vi kollade runt mycket innan vi köpte dessa, man kan öppna hela fronten så att det som ligger i botten också kan "andas" lite utan att man behöver plocka upp allt.
Verkar även bra utformad för att ha som ryggsäck och går fort att ändra på från väska till ryggsäck.
Något stor kan tyckas men det finns två lägen så man kan ha den ganska thight när man har lite packning.
För när man åker hem så har man kanske köpt på sig en del....
Även stadiga hjul när man vill dra väskan.

Hoppas att du hittar nåt bra å ha en trevlig resa.
Av My53
5 okt. 2012 19:40
Tänk på att hjul väger och tar plats. Har du bärrem på ryggan o dessutom inte tar med så mkt så är det inga problem att bära. Ha en trevlig resa. Malaysia, Kambodja o Vietnamn är fantastiskt!
26 nov. 2012 17:23
Tack igen för alla tips!
Det blev en gullig liten hybrid på 65 liter, den är lätt att bära och känns otroligt praktisk.
Den behövde inte heller vara större eftersom jag inte har något behov av att bära med mig allt för mycket.
Nu kan jag fortsätta längta efter resan! :)
Av Fiaa
23 aug. 2014 00:08
Hej alla !!
Den 22/juli 2014 flög jag med norwegian från Oslo till Antalya...Jag och min sambo checkade in samtidigt två sticken resväskor ,när vi kom till Antalya flygplats då kom bara hans resväska ,men inte min...Idag är den 22 /augusti precis en månad har gått men jag får bara svar av norwegian flygbolag IKE VET,vem ska då veta ,Det är skam vi lever i 2014 vad är mänskligheten,man borde få rätt svar får sina saker.....