Roadtrip Californien eller Florida?

Av Minnap
20 aug. 2015 05:15
Visningar: 180
Sitter och fnulan på nästa semester, en bilsemester i USA men min fråga är vilken sida, öst eller väst, är bäst för mycket sol och bad i juni juli? Då skulle planen vara att i Californien resa längs med Highway 1 från San Francisco ner till San Diego och kanske stanna den sista veckan där för sol och bad eller då syd Florida men vet inte vilken del som är soligast, öst eller väst sidan. Visst svår att spå väder men ni med erfarenhet, hur har ni gjort eller skulle göra?
Av Hawaii
20 aug. 2015 06:42
Om sol och bad är viktigt blir Florida utan tvekan bästa alternativet. Juni är normalt en grå och tråkig månad i Kalifornien med ganska kallt vatten i havet, medan du har garanterat varmt i Florida. Vill du däremot uppleva vacker natur är Kalifornien klart suveränt, oavsett årstid.
Av Challen
22 aug. 2015 21:39
Vi var i San Diego i juni för några år sen och det var härligt badväder och fina stränder. Highway 1 var en jättefin biltur och San Francisco lite svalare men väldigt sevärt.

Florida har underbara stränder men är varmt i juni-juli. Beror på hur varmt ni vill ha. Vi har bara varit i Florida i december/januari.
25 aug. 2015 17:42
Lätt som en plätt!

Florida om ni vill bada och må gött. Spelar ingen roll vilken sida väst eller östkusten. Båda lika bra för bad.
Södra Kalifornien med San Diego, visst soligt men Stilla havet är kallt, går inte att jämföra.
Av Minnap
25 aug. 2015 18:09
Tack för alla svar! Blir Florida denna gång.
Av Hawaii
25 aug. 2015 18:27
En lite mera utförlig förklaring ang. vädret i södra Kalifornien kan nog vara lämplig. Personligen tycker jag att juni, vädermässigt sett, är den tråkigaste månaden där. Detta efter att ha bott i SD i 10 år, och med regelbundna besök sedan dess. Var där senast för 2 månader sedan. De som bor där kallar juni för "June gloom" p.g.a. vädret som påverkas av de kalla havströmmarna. En normal morgon i juni har ett kompakt grått molntäcke som (om man har tur) spricker upp framemot eftermiddagen. Ju närmare kusten man är, desto mindre chans att detta händer. Inåt landet större chans för sol, och ju längre inåt landet man befinner sig, desto tidigare kommer solen fram. Detta är "normal-mönstret". Givetvis finns det undantag och att man kan uppleva sol tidigare på dagen också, men i så fall har man en makalös tur.
Desto längre in på sommaren man kommer, ju större chans för sol på morgonen (och automatiskt hela dagen). Juli är lite övergångsmånad, och augusti har man definitivt sol de flesta dagarna, från soluppgången. Aug/sep i mitt tycke de 2 bästa månaderna i södra Kalifornien. Var själv i SD förra veckan (7 dagar där). Tror jag hade sol hela dagen i fem dagar, medan 2 dagar började med grått väder, men solen kom fram ganska snabbt ung. mitt på morgonen. Vattnet i havet var ung. +20C. Räkna med ett par grader kallare i juni.
PS till Minnap - såg inte din kommentar ang. beslutet förrän efter jag lagt upp mitt svar. Om du vill ha varmt och soligt är FL definitivt bästa alternativet i juni.