Riga 1-5 september

25 aug. 2018 07:59 (redigerad)
Visningar: 117
Maken och jag ska ta en 5 dagars tripp till Riga nästa lördag. Vi ska bo på City Hotel Teater. Vad ska man inte missa? Gamla stan givetvis och marknaden där vi hoppas hitta billig kaviar. United Buddy Bears utställningen tog till vår besvikelse slut 22 augusti😥. Kom med tips på sevärdheter och bra restauranger. Vi gillar att gå på diverse muséer.
Av Kattax
25 aug. 2018 08:20
Att besöka KGB-huset för en guidad tur är något jag verkligen rekommenderar. Men boka biljetter i förväg då turerna snabbt blir fullbokade. En promenad i Art Nouveau-kvarteren, om ni är intresserade av detta. Att åka upp i
S:t Peterskyrkans torn för utsiktens skull.
Av Trg
25 aug. 2018 08:58
Missa inte det jag missade: jugendmuseet. Tyckte att jugend- eller art nouveau-byggnaderna var det mest sevärda i Riga. Gamla stan är helt trevlig men inte riktigt i klass med Tallinns motsvarighet. På andra sidan floden finns det nya nationalbiblioteket (men inte så mycket annat sevärt). Fin utsikt från Peterskyrkans torn, KGB-huset är säkert också värt ett besök men där har jag inte varit. Akta er för ficktjuvar, kanske i synnerhet i järnvägsstationen och i/vid Zeppelinhallarna.