Restips Nicaragua och Costa Rica

Av Channah
15 juni 2011 21:57
Visningar: 990
Jag planerar att volontärjobba i Nicaragua. Sedan vill jag ha lite semester. Jag funderar på att resa västkusten ner mot Costa Rica och flyga hem därifrån. Verkar det vara en bra idé? Går det bussar? Hur långt är det? Hur lång tid tar det? Vad kostar bussarna? Tips på ställen där man kan stanna och bada och slappa?
Av Joakimn
16 juni 2011 08:27
Tjena Channah
Kom hem ifrån Costarica, Nickaragua mars 2010.
Vi hade varit nere o besökt ett gammalt skolprojekt i Nicka som ligger i Lecho chaves, en liten fattig by utanför Leon. Projektet blev klart i maj -91 men vi har besökt projektet/familjerna i omgångar.
Javisst verkar detta vara en bra idé, skulle nog spendera lite tid i Poneloja som ligger vid kusten utanför Leon.
Bra strand o bra boende samt bra surfing.Vi passade på att ta lite surflektioner där i feb 2010,skitkul.
Bra förbindelse mellan Leon o Managua o sen vidare hela vägen in i Costa..Väl i Costarica så är det bara att läsa på vart man vill så finns det bra förbindelse med alla ställen hela vägen till San J.
Vi började i San J o sen åkte vi till Costaricas Atlantsida, verkligen fint, därefter till Nickaraguas atlantsida .
sen över till Leon o vidare till våran by o sen Stillahavssidan Nickaragua och Costarica, vidare till San J o sen hem.6 veckor..tight men fungerade..Bussförbindelsen mellan Costaricka o Nickaragua heter Ticcabus. Googla på avgångsplats i SanJ så får du exakt adress.Kostnaderna för bussturerna mellan San J o till Leon,Nickaragua kan inte varit mer än 3-400kr/ och c:a 9 timmar med gränskontroll. På Costaricasidan så finns en stad som heter La Cruz som är bra att stanna till från Nickaragua och där kan man ta bussar till stränderna El coco,Tamarindo o Playa Grande. Har du tid så upplevde jag att Costarica hade minst sagt en fin sida på Karibiska sidan med guldkorn som Cauita,Puerto Viejo mm.tyvärr var det svårt att nå o vi valde bussar från SanJ.Men det kan finnas directbussar från Atlantsidan/ gå in på min sida så finns det en del bilder där..
lycka till Joakimn