Är det nödvändigt att visa upp en utresebiljett när jag landar i Nicaragua?

27 okt. 2018 20:14
Visningar: 127
Hej alla!

I början av december landar jag i Nicaragua, för att senare också ta mig vidare till andra grannländer. Förutom inresebiljetten till Nicaragua har jag inga andra bokade biljetter. Krävs det att jag kan visa upp en utresebiljett till ett annat land för att släppas in i Nicaragua?

Tacksam för svar!
Av Jonas73
4 nov. 2018 17:58
Hej,
Nicaragua är ett av de länder som kan kräva bevis på fortsatt resa. Tillämpningen varierar men verkar inte vara allt för strikt. Med lite tur får du inga problem. Generellt brukar flygbolagen vara hårdare på att kontrollera att resenärerna uppfyller inresekraven än kontrollen vid gränsen. Jag reste in landvägen till Nicaragua utan problem. Fick inga frågor om utresebiljett.

Har nu förstått att även Costa Rica och Panama kan kräva bevis på fortsatt resa. Fick en hel del frågor vid inresa landvägen till Costa Rica. Jag uppgav att jag skulle lämna landet med buss för att senare flyga hem från Mexico. De nöjde sig med detta. Behövde inte visa upp några utresebiljett. Jag hade inte heller några promlem eller frågor om utresebiljett när jag flög in till Panama.

Lycka till!

Hälsningar
Jonas