Resrutt Kambodja

Av Emh87
23 juni 2014 19:14
Visningar: 934
Hej!

(För det första; om det finns någon Kambodja expert så PM gärna! Tycker man ofta får ut mer av det!)

Funderar på Kambodja och undrar om reslängd samt rutt.

Ponera att man kommer från Phu Quoc/HCMC i Vietnam och landar uppe vid Angkor Wat. Hur tar man sig då enklast/smidigas/bäst/roligast till de södra delarna till Sihanoukville och i sin tur därifrån till Koh Rong?

Sihanoukville till Koh Rong antar jag det går färjor etc. men vilken väg är då bäst/roligast/etc från Angkor Wat till Sihanoukville?

Hur många dagar kräver denna rutt tycker ni?

Tack!
23 juni 2014 21:21
I Kambodja är det buss som gäller, för det mesta. Från Siem Reap med byte i Phnom Penh för vidare färd mot S-ville.

Alternativet som finns är väl att åka båt första halvan till PP och vidare med buss till S-ville. Dock ska båten inte vara någon höjdare enligt vad jag har läst. Och även ganska dyr.

Flyg från SR till PP, sen buss. Men det blir dyrt samt att man inte ser landet på samma sätt.

Räkna med en hel dags resande för sträckan SR till S-ville oavsett färdsätt.

Hur många dagar det går år för din rutt beror ju lite på hur många dagar du vill ge Angkor samt hur länge du vill ligga på stranden. Men 7-10 dagar tycker jag nog är lagom, var av en dag går till resande mellan SR till S-ville.

Jag nog ändå inte åka tillbaka till HCMC för att sen ta mig till SR. Jag skulle nog ta båt från Phu Quoc till Ha Tien och ta mig in i Kambodja den vägen. Ta ett stopp i Kep eller Kampot, sen till S-ville och sist till SR för Angkor. Kanske även ett stopp i PP på vägen för att se killing fields.

Hoppas det ger lite alternativ, tankar och hjälp med er planering :)
Av Emh87
23 juni 2014 22:16
Buss alltså. Härligt Sunstrooom, tack för ditt svar.
7-10 dagar låter bra. Hur hade du fördelat dem?

Men om man är först i Ho Chi Minh och sen Phu Qouc så kan man säkert ta sig smidigt från Phu Qouc till Angkor Wat, eller? Och sen jobba sig neråt till S-ville.

Passar på lite till:
Har du besökt Koh Rong? Det ska ju vara fint. Vet du mer?
23 juni 2014 23:11
Jag har inte varit längs kusten än, utan endast åkt en snabbis genom landet för att ta mig till HCMC, men i vinter blir det av.

Tror inte det går några direktflyg från PQ till SR utan då får man nog flyga via HCMC. Vilket jag tycker känns onödigt då man lika gärna kan vända på rutten och åka in via kusten först och avsluta i SR för att slippa onödiga flyg och få se mer av landet och landskapet.

Du kan även ta buss från HCMC till PP och vidare till SR.

Har inte varit på Koh Rong eller i S-ville. Koh Rong är nog fint, men S-ville har jag bara hört ska vara "backpackers", fest, strandliv och ganska mycket droger, så det klarar jag mig utan då jag tycker det är ett ganska trist sätt upptäcka ett land på.
Så därför skulle jag välja Kep istället.

Då det är lätt att boka buss och inte behövs förbokas långt i förväg, så tycker jag inte om att bestämma när och hur länge jag ska stanna på varje ställe innan jag åker vidare. Tycker det ger mer frihet.

Lägg iaf 2-3 nätter i SR beroende på hur många dagar ni vill kolla på templen.

Så försök att måla upp en grov skiss med vad ni tycker är viktigast att se/göra och ha det som huvudmål och låt sedan resten vara lite spontant så blir det roligast!

/Simon