Resplan, ta sig dit mm

Av Kerstin
17 apr. 2012 12:34
Visningar: 810
Hej. Har lite planer på att besöka cambodja nästa vinter. Jag hade tänkt flyga från BBK till siem reap ( stavning) för att sedan under några dagar besöka templen. Sedan skulle jag vilja åka båt ner till Phon phen ( stavning?), vara där ett par dagar och sedan vidare till kambodjas kust ( med buss) för att sedan åka tillbaka till Thailand där jag tänkte åka ut till Kho Chang eller vidare till ko Samet . Är detta en överkommlig reseide? Rese med mona två barn, 14 o 10 år. Vi är relativt resvana:) Är det någon som har nån bra info om detta? Alla tipps o ideer mottages tacksamt.
Mvh kerstin
Av Dino_81
2 maj 2012 11:55
Har inte gjort exakt samma tur i Kamodja men kan berätta om den tur vi gjorde, så kanske du får tips på vägen.

Flög Bangkok - Phnom Penh vilket för oss var avsevärt mycket billigare än att flyga Bangkok - Siem Reap. Detta då Bangkok Airways har monopol på den sistnämnde sträckan.

Bodde en natt i Phnom Pehn, bokade hotel via hotels.se. Tog dagen efter buss, vilken bokades på hotellet, till Siem Reap. Vi betalade 11 US-dollar vilket var överpris även om det inkluderade "transfer" från/till hotellen.

Åkte med Paramount Angkor Express vilket jag inte kan rekommendera. Åk hellre med Mekong Express, vilket vi gjorde på återvägen till Phnom Penh. Resan mellan Phnom Penh och Siem Reap är ca. 30 mil men vägen är minst sagt inte av varken Thaländs eller Skandinavisk kvalité. Asfalt blandat med avsnitt av grusväg. Resan tar ca. 7 timmar vilket kan vara jobbigt med barn kan jag tänka. Ett matstopp med toalettrast på vägen. På vår buss var det i stort sätt bara kambodjaner och bussen stannade typ överallt. Gällande stoppen var Mekong Express bättre även där.

Vi valde att endast besöka templen under en dag, vilket är för lite. Det blir "korvstoppning" av alla intryck och jag kan rekommendera mist två dagar. Ni hinner dock av alla "kända" tempel på en dag även om det blir tajt.

För att ta er runt i tempelområdet hyr ni en "re-mork" (tuk-tuk) för 15-20 US-dollar/dag och sedan väljer ni hur ni vill åka. Chauffören kommer även att föreslå en optimal resväg. Ni bokar re-morken på plats i Siem Reap, det finns hur många som helst. Se dock till att läsa på er lite innan, och köpe en bra guidebok så att besöket blir extra minnesvärt.

HÄr fick du lite tips inför resan!
Av Kerstin
2 maj 2012 12:27
Tack föe ditt svar. Låter ju mycket bättre att flyga till Phon phen först.
// Kerstin