Reskompis till Norge sökes!

10 okt. 2011 12:33
Visningar: 402
Hej!
Jag håller på och söker jobb för fulla muggar i Oslo, och tänkte dra iväg dit så fort allt går i lås. Men det skulle såklart va mkt roligare och billigare om man kunde hitta ngn att åka med! :) Finns de ngn intresserad där ute?
14 okt. 2011 18:07
Hallå hallå! :)
Jag håller också på att försöka fixa så att jag kommer iväg till Oslo, men även jag är själv så det skulle vara trevligt som sagt med någon att resa med. Jag har sökt några jobb, men har hört att det lättaste är att åka dit och ge ut CV personligen och söka jobb på plats! :) När hade du tänkt komma iväg isåna fall?
Ha det bra!
Av Olle123
29 dec. 2011 23:06
Nu är det cirka 2 månader sedan ni skrev här - hur har det gått för er? :)

Ska själv förhoppningsvis dra snart och undrar om ni kanske har några tips på jobb/bostad!

MVH Olle
8 jan. 2012 15:15
Hej! Jag bor i Oslo nu, flyttade hit i ons! :) Har inte hunnit fått nå jobb än men de dröjer förhoppningsvis inte så länge till.

Ja, ta kontakt med Svenskaföreningen i Oslo. De kan hjälpa dig med både jobb å bostad. Själv ska jag nog flytta in på deras kollektiv i mars. Har du tänkt å flytta nu i januari?
Av Olle123
8 jan. 2012 19:45
Hallåj! Vad kul (att du flyttat alltså!) :)

Har du kollat upp hur det är att bo med Svenska Föreningen? Jag har själv inte vart i kontakt med dom men har (tyvärr) hört mycket dåligt om dom! Fick tex i somras ett tips från en som jobbat i Norge tidigare: "Vad du än gör, ge fan i Svenska Föreningen!", haha. Man kanske ska ta det med en nypa salt, men bara så du vet vad du kanske ger dig in på (har för mig att det har o göra med att dom inte riktigt brydde sig om att ta hand om stället samt att dom försökt blåsa några på depositionen, men som sagt, jag berättar bara vad jag hört, kan ju ha fel!)

Jag kommer åka så fort möjlighet finns =) Inte helt hundra på att jag landar i Oslo då jag i princip tar vadsomhelst (sålänge det inte är en byhåla), men jag är mest sugen på Oslo!

Med möjlighet så menar jag att om jag får några eventuella intervjuer så kommer jag åka iväg då och kanske stanna där i samma veva (kan hända det blir nu i Januari redan). Blir lite jobbigt om man ska åka 5h+5h tåg fram o tillbaks bara för någon intervju, dessutom sägs det ju att det är mycket enklare att söka på plats!

Hur bor du nu? På vandrarhem tills vidare eller?
8 jan. 2012 21:00
Japp de e skoj! Fast känner inte nån här än så det är lite ensamt, men de löser nog sig med tiden!

Jaså?? Ojoj fiifan de låter inte bra dedär..då vågar inte jag flytta dit. Tack för upplysningen!

Okej, det låter bra! Ja exakt, allt blir mkt lättare om man befinner sig på plats. Hoppas du får en massa intervjuer då :) Åker du själv eller?

Nejnej, jag bor i kollektiv. Ganska mysigt faktiskt, men kan bara bo här till slutet av mars så sen måste jag hitta ett nytt boende!
Av Olle123
11 jan. 2012 00:30
Kan tänka mig det!

Ingen orsak :)

Det kan hända att jag får med mig en kompis, men med största sannolikhet åker jag själv :)

Aha ok! Hur hittade du det kollektivet? Hybel.no? Vad kostar det? (Kostnaden för boende är ju verkligen helt galet i Oslo!!)
12 jan. 2012 12:53
Okej :)

Ja jag tror de va hybel, lr så var de finn.no, kmr inte riktigt ihåg..Månadshyran är på 4833 NOK, men då ingår inte internet så det får man lägga till oxå. Sen la jag ut bra mkt pengar på depositinen.. Men jag bor väldigt centralt (10 min å gå till stan) så det är ändå helt okej pris för att vara oslo. Jaa de kan man verkligen säga!