Reskompis till Australien hösten 2014

7 mars 2014 15:06
Visningar: 438
Hej!

Jag funderar på att åka till Australien under September/Oktober 2014 och stanna där i ett år ungefär. Tanken är att jobba och resa runt så mycket som möjligt längs östkusten. Jag vill bland annat surfa, snorkla, träffa nya människor, festa och bara få uppleva en massa nya, roliga och häftiga saker.

Jag letar efter en eller flera reskompisar som har ungefär samma planer som mig. Så hör gärna av dig om det låter intressant! :)
9 mars 2014 22:45
Hej!
Låter inte helt fel det där :) Har haft planer på att resa till Australien/Nya Zeeland för att jobba, resa och leva men blev inte av, resan slutade i Sydostasien.
Kort och gott gillar jag att backpacka och improvisera.
Har varit hemma ett par månader men känner suget tillbaka, siktar då mot hösten. Men söker då en reskompis.

Hör av dig om du vill snacka mer :)
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Marinao
17 mars 2014 13:38
Hej,
Jag ska åka september har jag tänkt, Ta östkusten, typ Cairns-Brisbane-Melbourne-Sydney och en tur till Nya Zeeland. Har du tänkt fixa det mesta själv? :)
18 mars 2014 10:04
Har också tänkt åka iväg till Australien till hösten. Antingen med ett work and holiday visa och jobba och uppleva en massa saker, se nya platser och bara ha det allmänt gött! Eller så dra iväg för att helt och hållet bara leva livet! :)

Om det är någon som är super seriös med att åka iväg och redan börjat kolla på resor och tittat över ekonomi, sök upp mig på facebook Fanny Sofia Roos!
19 mars 2014 11:41
Vad kul att det är fler som är inne på samma sak! Känns ju som man kan fixa allt själv, men är lite inne på att boka via något företag då det känns mer som en trygghet. :) Hur hade du tänkt göra?
20 mars 2014 21:58
Det finns så klart vissa företag som hjälper en i början. Men vad är det som är krångligt? :D

Fixa ett VISA ifall det behövs.
Boka bra flyg.
Fixa pass, health insurance, australiskt telefonnr m.m.
Boka de första nätterna på ett bra budget hostel.
Kolla upp premierbussarna vs greyhound. Kolla inrikesflygen, beroende på vart man vill.
Viktigast av allt, cash på kontot!

När man väl är på plats är det bara tuta och köra! Allt som krävs är lite vilja och motivation ;)

Cairns och östkusten neråt låter som en härlig rutt!
23 mars 2014 01:09
Hej!

Har också tänkt i samma banor. Har tröttnat på mina studier, så tänkte ta ett sabbatsår för att åka ner till Australien. Tanken är att resa runt och sedan försöka skaffa ett jobb så man kan stanna ett år :)
30 mars 2014 15:06
Hej! Jag bor i Stockholm och hade tänkt göra samma sak! jag kommer att åka ensam i mitten av Oktober och möter gärna upp några som också är sugna på att jobba samt resa runt i landet och uppleva massa häftigt!

mvh
Caroline
Av Marinao
30 mars 2014 21:11
Ni som vill ses i Sthlm över en fika kan väl adda mig på fb så kan vi styra upp något :)
/Marina Olai
3 apr. 2014 13:30
Hej! Jag har tänkt att åka till australien typ i oktober..planen är att resa runt först o sen åka till melbourne där ja tänkte att ja ska stanna o jobba i ett år ca:)
Av Ylinal
10 apr. 2014 13:46
Hej! Jag har tänkt på samma sak att resa till australien, jobba och resa längs östkusten .. dock tänkte jag på att landa någonstans i novemeber / december!
20 apr. 2014 15:19
Hejsan:) Läste det du skrivit och vi har samma idé till resa:) Vore jättekul om du hör av dig till mig så kan vi skriva mer om planerna och se om vi kan fixa något:) Vill åka i höst/vinter & eftersom att jag inte har en reskompis vore det kul att hitta någon då man kan lugna nerverna hos min mamma också hehe:) min mail:(Logga in för att se e-postadress) och på facebook Natalie Törnberg :) Hör gärna av dig vore roligt:)
Av Madow
21 apr. 2014 08:12
Hej jag heter madde och är 21 snart 22. Har haft planer länge på att åka men aldrig hittat någon att åka med. Jag vill lära mig surfa, dyka på stora barriärrevet, festa, gillar att träffa nytt folk osv. Hör gärna av sig så kan vi prata mer. (Logga in för att se e-postadress)