Reskompis för jobb i Australien

22 aug. 2013 11:04
Visningar: 554
Hejsan.
Jag har funderingar över att åka till Australien för att jobba men samtidigt ha kul, mest för att fly sverige och komma härifrån ett tag.
Ingen i min omgivning kan haka på då dem flesta pluggar eller jobbar, är det någon som har liknande planer eller funderingar så bara hör av er :).
22 aug. 2013 20:34
Vart i Australien har du tänkt dig? :)
Av Bruce93
22 aug. 2013 20:56
Hej!

Har gått runt med samma funderingar jag också nu under en längre period. Jag har då planerat att vara borta en ganska lång tid mellan 6-12 månader. Att få jobba och utforska Australien är en dröm! Vart och hur länge tänkte du va borta?:)
22 aug. 2013 21:12
Vart i Australien har jag inte riktigt bestämt ännu, håller fortfarande på att fundera och spana runt lite :).

Ja precis, det hade verkligen varit en dröm, har tidigare varit i thailand några veckor med sol och bad, men nu är jag inne på att skaffa jobb och bosätta mig för ett tag. Dock är det väl pengarna som stoppar mig, har inte så stor resekassa som jag skulle vilja ha haha då jag just nu är arbetslös, men samtidigt så känner jag att det inte borde stoppa mig då man borde få jobb ganska snabbt där nere, har jag hört. Sen är det ju boende, och det är väl därför detta forum finns till, så man kanske kan fixa ihop sig med några andra svenskar och dela :).
Vart jag ska vet jag inte alls än, och hur länge det har jag ingen aning om, det är nog att jag tar det som det kommer. Har du själv bestämt vart du vill osv? :).
Av Bruce93
22 aug. 2013 21:26
Okej! Ja jag har hört att vi svenskar har rätt så bra rykte där nere när det kommer till att arbeta, det spelar väl dock stor roll vart man är någonstans i Australien. Vad jag har räknat ut är att rekommenderad resekassa är cirka 40 tusen, sen vill dom gärna att man har runt 30 tusen med sig om man ska ha arbetsvisum i Australien, så som jag har fattat det, Om det blir så att du inte får jobb från början så behöver du pengar att leva på tills det är fixat, så ja det är ju en del pengar. Ja förmodligen Östkusten eftersom det är där nästan alla städer är :)
24 aug. 2013 16:42
Heej!!

Jag har precis samma tankar som dig, och ingen i min vänskapskrets känner som jag, och därför försöker jag finna någon här att åka med! Jag vill gärna åka så fort som möjligt och har ingenting som håller mig här. Är öppen för förslag om vart man i australien ska ta sig bara man kan hitta jobb och försörja sig :)

Skriv gärna svar på facebook - Melicia Hjertqvist eller melj (Logga in för att se e-postadress) om du tkr att jag är intressant och skulle kunna tänka dig att åka med mig! Jag har inget emot om vi är flera stycken som åker, bara kul att träffa nytt folk :)

Kramar Melicia
27 aug. 2013 00:36
Tjena Folket!

Jag ska åka ner till Australien i början på Januari!
Jobbar förtillfället som kock på Clarion post, tänkte söka mig lite jobb o resa runt i Australien.
Tänkte bara höra om några va sugna på att ta flyget med ner så kanske man kan splittras därnere elr om vi fortsätter att resa tsm, Hör av er om det låter intressant!

hade!
28 aug. 2013 19:51
Hej! Har också samma planer. Funderar mest på Melbourne eller Brisbane. Först och främst skaffa jobb samt boende där nere och sedan får man helt enkelt se vad som händer! Angående boende så söker jag också någon/några att dela med då min budget inte är sådär jättestor. Sitter redan på ett visum och planerar att åka ner i mitten av oktober. När har du tänkt att åka? :)
29 aug. 2013 03:30
Jag är på oavsett vart i australien målet är, vill precis som du bara komma iväg å ta dagen som den kommer :D kan åka i princip när som helst och är det fortfarande aktuellt så får du mitt nummer så kan vi babbla om allt som ska ordnas :)
29 aug. 2013 20:36
Heyy! Jag ska dra ner till Melbourne i slutet av November, någon som har tänkt dra ner under ungefär den tiden? Skulle vara roligt att börja sin resa med någon! :)
3 sep. 2013 01:40
Jag är inne på samma spår som de flesta i denna tråden! I Januari har jag tankar på att åka ner, är folk fortfarande sugna och vilken stad gäller i sånna fall? :) Skriv på facebook om det är så! Amanda Wallnedal :)
5 sep. 2013 09:17
Å jag är också sugen på att åka till Australien. Jag hade tänkt mig i början av November, när hade du/ni tänkt er?
Hör gärna av dig!
Av Dennisv
6 sep. 2013 14:47
Hej. Kommer nog dra i vinter till Australien, hitta något jobb där och resa runt i landet ! Kommer försöka sikta på att vara där i ett år iaf ! Har försökt tagga mina vänner men ingen är sugen på att dra så skulle va kul och prata med någon som oxå vill dra iväg ! Hör av dig om du fortfarande ska dra ! :)
6 sep. 2013 17:36
Jag har också samma funderingar som i princip alla här! är mest inne på Brisbane, en kollega har bott där och det ska vara ett riktigt härligt ställe som har allt och också är relativt varmt året om tillskillnad från Sydney. Vill åka i November någon gång. Hade ju varit kul att dra ihop ett gäng och "starta" ihop som någon ovanstående nämnde :)
Av Dennisv
6 sep. 2013 18:36
Brisbane verkar nice ! Vet du hur det är med jobb där ? Skulle ju va nice som du säger och göra det tillsammans så kan man tagga varandra under resan !
7 sep. 2013 03:41
Det blev ändå Sydney för mig till att börja med! Kommer åka ner i mitten av oktober och försöka skaffa jobb/boende så fort som möjligt (och sen efter några månader börja utforska resten av östkusten) . Om någon tänker detsamma eller kanske vill ses där nere så är det bara att höra av sig! :)
Av Litard
8 sep. 2013 09:12
Hej alla blivande backpackers!

Jag är en spontan, glad, galen och sportig kille som för nån vecka sen började läsa lite om backpacking i Australien. Nu är är resan bokad och jag sticker den första oktober, första destinationen är Perth där det är lätt att få jobb och få bra betalt men efter det är tanken att resa runt hela landet och göra allt jag kan komma på!
Åker själv eftersom det är lättast, men det skulle vara jättekul att ha kontakt med några andra som är i landet samtidigt.
Alltid bra att växla nyheter från olika platser och kanske mötas upp och styra upp en utflykt eller ett äventyr :)

Så alla ni som ska åka får jättegärna lägga till mig på facebook "Thomas Holmudd" så kan vi ordväxla lite!

Hare gött och lycka till där nere! :)
Av Lintu
19 sep. 2013 13:26
Hejsan!
Jag är lite i samma situation och har liknande planer :) När har du tänkt åka?
Planen var att åka med en av mina kompisar men hon har redan haft working visa i aus så hon kan inte åka:(
24 sep. 2013 22:11
Här är en till som är sugen på Australien! Hade gärna velat åka i januari och stanna på obestämd tid. Gärna besöka Nya Zeeland också! Vill helst resa runt och utforska så mycket som det bara går, men har även tänkt jobba om man hittar något ställe som känns bra.
Skriv gärna om ni är intresserade :)