Resinspiration

Av Malmens
14 nov. 2013 20:55
Visningar: 240
Hejsan,

Jag funderar på att ta mig till Italien de sista två veckorna i Augusti nästa år. Funderar då på Milano eller Venedig. Är det någon som har något bra tips på någon mysig by i närheten av dessa städer där man kan äta gott och mest bara gå runt och titta eller som har några förslag på något helt annat att göra i närheten av dessa städer?

Uppskattar all hjälp.
15 nov. 2013 00:32
Jag har någonstans hört att det luktar illa om sommaren i Venedig men det kanske inte är sant. Då vi var där gjorde det inte det men vi var nog där ganska tidigt en sommar. Men i augusti kan det vara mycket varmt.
Hittade en sida med mycket bilder och berättelse om Venedig här: http://blogg.escape360.com/mia/2013/07/03/161/
Som jag minns så var det mysigt, vi bodde i en mycket smal gränd och vi åkte gondol och tom. gick vilse i gränderna.
Mvh
15 nov. 2013 07:09
Hejsan. inte två hela veckor i Venedig väl? Ni kommer att tröttna på gondoler och gränderna efter några dagar. Venedig passar för en weekend men inte längre. Hur temperaturen blir vet jag inte men kan gissa att det kommer vara otroligt mkt turister i augusti.
Medlemmen har tagit bort svaret
15 nov. 2013 13:48
Hej!
jag är lite benägen att hålla med alla ovan att resmålen inte är optimala för så lång tid, MEN det beror ju helt och hållet på vad man uppskattar att göra! Eller "integöra" s a s.

Du kanske uppskattar att bara vara och promenera omkring, ta en fika, ta ett glas vin, titta på folk, äta i timmar, gå på teater och strosa i områden där andra turister inte går eftersom de är upptagna med att turista som galningar i områden med alla "måste se". Det är ju någonting man faktiskt kan göra i de flesta städer av större storlek.

En kombo av städerna är ingen dum idé, även om förslaget var med viss ironi ;)

Men, vad jag läser mellan raderna är att dessa två orter är de ställen som funkar för dig vad gäller avgång och flygplats och pris. Inte att du egentligen längtar efter att se just dessa städer?

Hur har du tänkt ta dig ut till den efterfrågade byn? Buss, tåg, hyrbil? Är av vikt för att kunna ge förslag.