Resepartner, cykling till Kina och Filippinerna.

Av Vholl92
27 sep. 2014 12:52
Visningar: 535
Hejsan härliga främlingar!

Jag är en kille på 22 som nu börjar planera en stor resa som tar mig från Sverige till Kina och ner till Filippinern genom cykling.
Varför? Varför inte.

Se vilda pandor i kina är en stor dröm, även djuren på Borneo vid Filippinerna. Så varför inte cykla genom resterande länder på vägen dit om man ändå har all tid? Ingen stress överhuvudtaget.

Resans mål är att cykla, vandra, campa (lär nästan endast vara det) i skogar och andra platser, bestiga berg, kanske korsa festivaler, uppleva häftiga aktiviteter såsom fallskärmshoppning, bungyjump om chansen finns. Allmänt njuta av naturen och ha förbannat kul. En tatuering per land kanske?

Det jag kommer göra är att även dokumentera med hjälp av videokamera och andra medel för ännu mer skoj.

Har du rätt inställning? Ser smärtan i baken pga. sadeln som en charm?
Jag ser allt som en charm, träning och ler när det är som tuffast!
Allt som krävs av dig som min resvän är att du har en lugn personlighet som mig själv men älskar obekvämligheter och aktiviteter :)
Samt gärna åldern 20-25. Man eller kvinna kvittar.
Vi besöker ej ostadiga områden.

Planerad avgång, tidigast Juni-Juli 2015. Senast tidiga våren 2016, efter det åker jag själv :)

Hoppas vi chattas vid!

Vänliga hälsningar

Viktor.

19 okt. 2014 12:54
Tjenare, jag har planerat att lämna jobb och allt liv här hemma.. Planen är att flytta ner åt Fillippinerna, men när jag såg din presentation så blev jag väldigt sugen. Jag menar, jag ska ändå ner.. Så varför inte cykla, min erfarenhet inom cykling är mindre bra, men har varit militär sedan 3 år tillbaka, så mitt pannben och den fysiska biten är väldigt god.

Har varit i ett stort antal platser och rest, säkra som osäkra. Och jag älskar det, så jag tänkte höra hur du planerat med budget tid och rutt?

Tidpunkten du tänkte dra är även helt perfekt för mig. Då jag tänkte säga upp mig innan sommaren.

Med vänlig hälsning, Henrik
19 okt. 2014 17:29
Hej! Alltså låter ju sjukt kul! :) Hur länge planerar du att vara borta?
Av Tc3e
7 dec. 2014 16:41
Låter spännande! Har du planerat nått mer? Har du cyklat en längre sträcka innan? Hur många mil om dagen har du tänkt o cykla?
Av Vholl92
7 jan. 2015 15:54
Hej, ber om ursäkt för segt svar!
Sitter i Norge och jobbar, glömt av alla sidor jag har posterat inlägget på.. men nu hittade jag tillbaks!

Kul att se några svar!
Och för att besvara lite frågor:

Jag vet inte hur länge jag blir borta, detta är en resa med att njuta av friheten. Ingen deadline men för din del var beredd på ett år ca. :)

Har ej planerat mycket mer då jag för tillfället jobbar ihop de sista fickpengarna. Mitt jobb här slutar sista mars och sen är det grov och detaljerad planering, shopping, färdrutt etc.

Har ej gjort en liknande resa, men har upplevt det osäkra/okända under en tid förr, så den mentala biten är mer än redo! Den fysiska delen blir ett roligt äventyr i sig, man kanske tror man är fit, men ont i kroppen kommer man nog få snabbt hursom ;)

Budgeten hittills är ca 30-35 tusen (är relativt klar med min packlista) vilket är för endast packning och mat för 1 år. Extra reservdelar, alternativt vandrarhem och dylikt är ej inräknat än. Räknar iaf minimum på att ha 50-60 000 så kan man njuta lite extra vid sidan av lite då och då om man vill göra något kul. Grunden är en billig resa med mycket äventyr.

Jag planerar att söka spons hos företag, samt att kanske dra igång en foundraiser medan man håller igång? Vi ska filma så förhoppningsvis får det någon form av uppmärksamhet så en slant kan ges bort till något vettigt i slutet på resan. En extra bonus helt enkelt :)

Ni får väldigt gärna skicka mig ett Email på (Logga in för att se e-postadress) vid fler funderingar för snabbare svar!

Mvh
11 mars 2015 01:01
Hej!
Planerar du fortfarande att göra resan? Har du hittat någon en reskompis?

/Sabina
Av Tc3e
11 mars 2015 20:50
Hade helt glömt bort tråden! Jag är fortfarande intresserad av en liknande resa! Någon annan som är taggad? Jag skulle helst vilja åka efter sommaren.. Vill ju inte missa den braiga med Sverige 😂😂
11 mars 2015 20:59
Tc3e skicka ett mail till mig sp kan vi prata mer, jag planerar att åka i augusti om jag hittar någon att cykla med!
(Logga in för att se e-postadress)
Av Vholl92
22 mars 2015 02:14
Hallåj! :)

Ja nu har jag hittat en färdkamrat faktiskt! Om han ballar ur sista sekund får jag helt enkelt cykla själv eller kolla snabbt om någon följer med spontant ^^
Blir nästa April då det blev för tajt för honom om vi skulle åka nu den tidiga sommaren. Så blir lite mer jobb för ännu mer fickpengar till dess!
April pga att vi vill ha sommaren på cykel genom europa, och förhoppningsvis iaf tagit oss till Mongoliet när vintern slår till :)

Tc3e och Sabina, önskar er stort lycka till om det bär av för er också! :D

Andra får väldigt gärna låna tråden!
Av Cyclon
16 maj 2015 19:09
Ser att OP har planerat resan nästa år. Är dock sugen på att cykla till Kina och Japan och är sysslolös från mitten av augusti så tänkte ge mig ut på äventyr då. Kan eventuellt tänk mig att ta transsibiriska järnvägen delar av sträckan beroende på oroligheter eller väder. Hör av er om ni är intresserad!

(Logga in för att se e-postadress)