Resa till värmen i november

13 mars 2019 12:53 (redigerad)
Visningar: 265
Jag och min sambo har funderingar på att ta en resa omkring mitten av november i år och vara iväg i ungefär två veckor. Jag har gjort lite research på passande resmål men känner att jag inte hittat "det" än.

Önskemål: Vi vill att det ska vara varmt i luften och i vattnet så det är skönt att bada. Helst stabilt väder och inte så mycket regn. Gärna den där exotiska paradiskänslan, om ni förstår vad jag menar. Vi vill helst inte åka till Kanarieöarna, Dubai, Florida eller Thailand (där har vi varit och vill någon annanstans). Ett land som är relativt säkert och funkar bra för att åka runt i med bil eller kollektivtrafik är ett stort plus eftersom vi gärna bor på olika ställen under våra resor. Vi tycker om att vara aktiva och göra och se mycket. Shopping är inte viktigt.

Någon som har tips och kanske egna erfarenheter?
Av M4sta86
15 mars 2019 18:03
Mauritius.. enligt lokalbefolkningen är november som bäst...färre turister, behaglig värme och lite regn..
Liten ö (65km lång) men finns massa o göra..simma med delfiner, fiska, paradisöar, djungeltur, safari, bestiga berg, vattenfall, romdestillering osv.. humana priser... frukost för runt 50, lunch vid stranden för 30kr ungefär, finmiddag sällan över 100:-.. betalade tex 150:- för Oxfile, rejält med kött och tillbehör.. det var dock det dyraste vi åt..
Vi var där 2v och var långt ifrån att hinna med allt..ska dit 3v nästa år igen..
Det går att hyra bil och trafiken är rätt lugn.. annars finns det bussar som är gamla men väldigt billiga.. finns många populära orter man kan bo på om man vill prova på lite olika ställen..
Flic en flac, Grand Baie, Belle Mare, Trou Aux Biches, Le Morne är väl bland de populäraste platserna..