Resa till Sri Lanka med bebis

25 jan. 2023 15:56
Visningar: 34
Hej!
Vi ska åka till Sri Lanka 14/2 i tre veckor med en 10-åring och en 11-månaders. Det står att det kan vara brist på vissa varor och livsmedel. Är det någon som varit där nyligen och vet mer om det och hur det ser ut med blöjor tex? Och har nog börjat få lite resfeber nu när det börjar närma sig och blivit lite orolig överhuvudtaget att åka med den lilla. Har varit så peppad innan!
Om någon har något positivt att säga om att resa till Sri lanka med småbarn, vore det kul att höra!
Tacksam för svar och pepp!
Mvh Evelina
Av Ac1
30 jan. 2023 12:23
Hej! Vi reste runt där med 9 månaders bebis för lääänge sedan (19år sedan). Tog en flygstol och löste boenden, transporter, rundresa etc på plats. Mycket är säkert väldigt annorlunda nu, men en del erfarenheter kanske fortfarande är aktuella.
Små barn på Sri Lanka var i snitt mindre än svenska barn i samma ålder. De slutade också med blöjor tidigt vilket gjorde det svårt att hitta blöjor att köpa och de som såldes var pyttesmå. Vi hade packat med hemifrån och det var tur, för vi hittade ingenstans att köpa.
I övrigt var det otroligt positivt och lätt att resa med bebis. Befolkningen var så förtjust i barn och när vi styrde runt med vår sulky blev vår lilla positivt uppmärksammad och fint bemött av var och varannan person vi mötte.
Vi bodde på olika hotell på olika orter både vid kusten och in i landet, inga turistresorter, men jag har bara positiva minnen. Ha en underbar resa!