Resa runt i Nya Zealand ensam?

13 jan. 2018 22:59
Visningar: 638
Hej! Jag är sugen på NZ i vår men har ingen att åka med. Funderar ändå på att åka själv och köpa ett busspass (har ej körkort) i ungefär en månad. Har dock ingen erfarenhet av att resa själv.
Har någon gjort en liknande resa eller finns generella tips för att resa ensam?
Av Siilver
15 jan. 2018 23:32
Jag har inte rest själv utan enbart med vänner eller familj innan, men jag ska göra en jorden runt om två veckor helt själv och kan väl dela med mig lite hur jag tänker.

Det väl lite hur man är som person, men som jag förstått det, framförallt i Asien/Oceanien av de vänner jag har som rest själva så är det typ flyget du är själv på, sen är man med människor hela tiden. Man träffar på bussen, hostel, utflykter osv. Backpackers är generellt väldigt öppna och sociala människor :- )

Jag känner ingen oro att resa själv, och det tror jag inte du heller behöver göra. Och fundera inte, åk!
18 jan. 2018 13:38
Hej!

Jag har inte rest ensam men håller just nu på att planera en resa till NZ själv nästa år. Jag tycker det verkar ganska enkelt att resa själv på NZ och om man åker buss och bor på Hostels har jag en känsla av att man inte kommer vara själv många sekunder :)
Av Sarar22
21 jan. 2018 17:51
Hallå!

Jag reser ensam till Nya Zeeland i vår. Känns väldigt nervöst såklart men samtidigt skönt att helt ensam få bestämma över hur och när man vill resa, vilket hostel man vill bo på osv. Kör på!! :)
9 feb. 2018 11:46 (redigerad)
Har rest ensam i NZ & OZ. funkar jättebra. är säkert men gäller att vara smart, var inte ute i konstiga områden själv och gå inte runt för mycket när det blivit mörkt. Auckland var en säker stad att gå runt ensam i och åkte mycket lokalbuss vilket fungerade fint och tog mig runt om i staden :) Ett tips är att bo på hostel i speciellt NZ & OZ då det ofta är lätt att träffa andra ensamma resenärer än att boka ett eget rum..
Google maps funkar bra som karta även om du inte har 3G/4G, ladda ner kartan i förväg och så kan du föllja den när du är ute och går i en storstad... men rekommenderar att köpa kontantkort för mobilen och låsa upp din mobil i Sverige om du har abonemang. 3G är väldigt dyrt i OZ& NZ men kan vara värt det om man reser själv och verkligen behöver ringa någon för man kommer hamna i oväntade situationer