Måsten i australien och nya zealand?

Av Harri86
16 aug. 2008 15:12
Visningar: 4084
Vilka måste finns det i australien och nz? Vad finns det för måsten man se, uppleva, äta, bo, resmål etc?
Vet inte så mycket om länderna men jag håller på att kolla upp mer och mer i och med att jag kanske drar iväg senare i höst :)
Nån som ska dit?

Mvh Harri
16 aug. 2008 15:48
Vilken del av Australien och hur länge?
Av Harri86
16 aug. 2008 19:48
månad eller 2, östkusten hade jag tänkt mig.. blir nog lite surfing och allmänt backpackande
eller andra delar om bra förslag kommer upp såklart! :)
16 aug. 2008 23:03
I Queensland kan jag rekommendera White Water Rafting på någon av deras floder (T ex Tully River).

SEdan... Tja, mitt råd är att undvika de värsta backpackerfällorna och försöka ta dig till ställen dit inte lika många söker sig. M a o: Ta Lonely Planet (som någon nämnde på en annan länk) och undvik de ställen de rekommenderar.

Hehehe...
Av Harri86
17 aug. 2008 11:40
Queenstown är ju kännt för sina "extremsporter" så de kommer bli ett besök där "bara för att".. Älskar sådana utmaningar..
Sen har jag inte kollat så jätte mycket om australien ärligt talat och tror att jag ska hålla de så.. möjligtvis kolla upp lite festivaler/happenings som man kanske kan timea in.

Tack för rådet! och ja, jag läste om lonely planet hehe
Av Gottis
17 aug. 2008 19:23
Ut och vandra Nya Zealand är fullt av fantastiska vandringsleder. Ett besök i Abel Tasman national park. Ett land med otrolig natur, bara att njuta. Trevlig resa!
19 aug. 2008 02:50
Om du utgår från Sydney rekommenderar jag Hunter Valley-Newcastle-Port MacQuarie-Coffs Harbour-Brisbane-Byron Bay (off season)-Whitsundays-Port Douglas-Cairns och kanske Townsville.

Reser du från Melbourne så... Tja... Då blir ju första stoppet Sydney.

Från Sydney bör du ta en avstickare till Blue Mountains - Leura-Katoomba - där den sistnämnda orten är navet i äventyrsturismen. Kan rekommendera High-n-Wild som är en säker arrangör.

Vill du ha mat och vin har jag tips på det, likaså fest.
Av Harri86
20 aug. 2008 20:06
Ok ok, ska kolla upp lite mer om dom ställena :) Tack för alla tips! Åkerkommer kanske om festandet sen ;)
16 jan. 2009 06:19
hallå :)
jag bor just nu på östkusten i norra nsw, precis på gränsen till queensland. Det är helt underbart här. Det finns så mycket att göra och se. Allt från regnskog, bergbestigning(Mount Warning), stränder, storstad, nöjesparker och mycket mera.
Guldkusten är jättefint och det finns många bra shoppingställen. Surfers paradise tycker jag också om, även om det är ett riktigt turistställe. Sen finns det många mysiga småstäder här runt omkring också. Coolongatta tycker jag är jättemysig, ligger längs stranden och det finns många bra restauranger där.

Jag har skrivit lite med på resedagboken.se där mitt användarnamn är angelica_j

Så guldkusten är ett måste på resan :D
Av Ziesta
16 jan. 2009 14:19
Hejsan,
Finns massor att se i Australien! Så mycket att man tyvärr oftast får välja ut några få godbitar.. :-)

Själv tyckte jag det var himla spännande att komma bort från de värsta turisttråken och uppleva Australiensiska "hålor" mitt i ingenstans..
Jag kan också rekommendera västkusten som många tyvärr missar. Här finns bland annat NIngaloo Reef, Monkey Mia (där man kan möta delfiner) och Pinnacles (märkliga stenformationer. Staden Perth är också fin.

Great Ocean Road mellan Melbourne och Adelaide är väldigt vacker! Antingen hyr man bil och kör här själv eller så kan man följa med på en gruppresa.

Uluru (eller Ayers Rock, den stora röda stenen) är ett annat "måste", åtminstone enligt guideböckerna.. Personligen tycker jag nästan att Kata Tjuta (eller The Olgas) en bit därifrån var mer sevärda. De är mer "bulliga" än Uluru.. Här i närheten ligger också vackra ravinen Kings Canyon. Alla tre ligger dock en bra bit från allt annat.. mitt i Australien.. så om man har ont om tid så kan det vara svårt att klämma in det.. Jag tog en ordnad 7-dagars rundtur från Alice Springs ner til Adelaide (m Adventure Tours) och fick dem alla tre.. plus lite vingårdar och vildmark.

Jag har listat några favoriter i Australien i min blogg "22 guldkorn i landet downunder": http://www.reseguiden.se/minsida/ziesta/blogg/8545
Av Pelle77
16 jan. 2009 18:45
Hej! låter som en kanonresa! Jag har varit i NZ två gånger men aldrig i australien. Av det jag läst o hört så tycker jag att du borde ta 50/50, dvs ge Nya Zeeland mer tid i jämförelse till hur stort Australien är. Landet har allt, och framförallt sydön bjuder på alla tänkbara naturtyper. queenstown för sporten, Christchurch är värt ett besök. Västkusten för fjordarna. Annars är norra delen också att rekommendera, nationalparker runt orten Nelson, som har flest soltimmar i NZ. Där finns också närheten till att ta färjan över till Nordön. Tror orten heter Picton där färjorna går. Bästa vädret är ju omvänt mot här, så dec-nov i Nya Zeeland är bästa tiden. Våre iskalla sena januari-feb är som varmast där. Australien lär ju koka då så ta det först o NZ sedan om du åker tidigt. Passa på att bila på Sydön, allt är så nära o ändå så skiftande. Skulle också undvika att flyga dit nonstopo. En resa till Auckland med byetn etc tar ju sina 30 timmar, så ett stopp I Bangkok är att föredra, för det är längre från Thailand till NZ är härifrån i restid.

Trevlig resa!
19 jan. 2009 13:44
Tjena! Bodde i Australien ett år o backpackade väl inte jättemycket. Jag jobbade och tog lite avstickare till typiska turistgrejjer. Rätt många av dessa var besvikelser, men jag kan rekommendera "jump the Beach" Mission Beach utanför Cairns, Fraiser Island, värlens största sandö. skön stämning där man blir 8 pers i en bil o sen kampar två nätter. Om du har dykcert så MÅSTE du åka till Yongala! Ett av världens topp 10 dyk =) Gillar du footy o fest så är Melbourne jävligt nice. Ett annat tips är att snacka med folk som bor i Australien. Jag fick se otroligt mycket tack vare detta. Sånt som andra backpackers inte får se. Australien är helt underbart o du gör helt rätt som åker dit!!! =)