Resa från Manilla till Boracay

18 nov. 2014 20:16
Visningar: 1596
Hej!

Vi landar i Manilla 18:45 och kollat ett flyg som går till Kalibo vid 22:05, vi kommer att vara framme där 23:05.
Någon som vet om man kan åka direkt med buss till Boracay så sent eller måste man stanna en natt i Kalibo och i så fall vart ska man bo då?

Vi vill gärna ha tips om bra boende på Boat station 3, gärna nära vattnet men som inte kostar skjortan=)

Annars, alla tips om allt möjligt är välkommet!
Av Andush
21 nov. 2014 19:38
Båtarna gick inte kvällstid när jag var där för två år sen iaf. Ni får ta en natt i Kalibo isf. Boracay är "dyrt" med sydostasienmått mätt, bring money.
23 nov. 2014 11:46
Båtarna går nattid till Boracay men bara om många människor är vid hamnen som vill över så kommer det en båt (viktig inkomst)) Mitt flyg till Kalibo var försenat från Manila så det istället för sju på kvällen var vi framme efter midnatt. Från flygplatsen åkte man i små bussar till hamnen, men fick vänta nån timme på båten över å jag inte fick plats i den första. Allt som allt var man framme 3 tiden på natten.

Skulle rekommendera att boka en natt i Kalibo då ni kommer så sent på kvällen, samt att förseningar på flygen är väldigt vanligt i Filippinerna pga det ostadiga vädret så det är inte omöjligt att det blir ännu senare.
25 nov. 2014 16:28
Andush, är de värt att stanna mer än en natt i Kalibo eller är de ett ställe man bara mellanlandar på?
Hur dyrt är dyrt? Vi ska vara borta en månda så vill inte lägga för mycket på boende mm..
25 nov. 2014 16:31
Bjornfeddy, Vet du något bra ställe att bo på i Kalibo? Vi funderar på att ta första natten i Manilla men när man kollar runt lite så verkar de inte vara något folk rekomenderar.

Vet du några bra stället att bo på på Boracay?
Av Andush
29 nov. 2014 08:44
Nja Kalibo kändes extremt ospännande tycker jag.
Av Andush
30 nov. 2014 19:32
Ska ni verkligen vara på Boracay en hel månad? Vill man spara pengar får man leta boende en bit in från stranden där priserna är betydligt bättre. Alice in Wonderland hette ett schysst ställe vi bodde på med pool, ganska mycket grönytor, AC/TV/kyl osv i bungalow. Inte toppfräscht men bra budgetboende. Tror de låg runt 1200 pesos/natten.
1 dec. 2014 13:52
Andush, Vi har inte bestämt hur länge vi ska stanna där än, ska väl resa runt lite har vi väl tänkt. Har hört att Palawan ska vara fint med. Vi avslutar resan med att stanna några nätter i Hongkong så vi ska röra oss lite.
Ahh kanon ska kolla in Alice, så länge de inte är för mycket småkryp på rummen är jag rätt nöjd!
Av Andush
1 dec. 2014 19:13
Smaken är som baken men efter en vecka på Boracay är nog de flesta väldigt nöjda med om man inte är hardcore kitesurfare förstås, då kanske man stannar längre. Palawan rekommenderas varmt! Kolla om ni kan få plats på Tao Phillipines båtresor, de är 5 dagar långa med island-hopping på helt fantastiska ställen utanför Palawan. Lite dyrt men ett minne för livet Bästa maten jag åt på Filippinerna serverades på den båten.

http://www.taophilippines.com/
Av Suss58
29 dec. 2014 12:30
Oj, stora plånboken får visst komma fram om det är så dyrt som ni säger. Bokat 10 nätter på Boracay (2x5 nätter) och 5 på San Jose, Carabao-ö som ligger precis norr om Boracay som verkar lugnt paradisställe. Har kollat på reseguiden mfl men inte sett att någon skrivit något om denna ö- är det någon som har varit där? Är det inte bra, kanske någon annanstans är bättre?
Tänkte först göra både Boracay och Palawan, men det var så knöligt att lägga flera resdagar på flyg. Är borta i knappt 3 veckor. Flygtider från Manilla till Kalibo skulle passa bäst med Air Asia- men det försvann ju ett plan igår. Känns sådär att boka med dem...:-(
Åker i början på februari. Alla tips är välkomna!
29 dec. 2014 19:58
@susz pratade med min kusin igår, hon var där för ett år sedan. Hon tyckte inte de var så dyrt, de reste runt i asien i tre månader och var i ganska många länder men tyckte att Boracay var ganska billigt ändå:)

Vet du om de finns andra bolag att åka med än air asia? Hörde att man kunde ta en båt som går från manilla ner men den tog runt 15 timmar. Vore ju skönt att slippa men vill inte boka med de andra heller känner jag!
Av Php
2 jan. 2015 17:52
Kanske lättare att stanna en natt i Manila istället för Kalibo? Ta sen ett tidigt plan till Kalibo.
Har ni otur missar ni planet till Kalibo, bättre stanna i Manila över natten..Kanske planet är sent & beroende på vilken terminal ni landar på & sen ska vidare till det kan ta sin tid..

Vi bodde en natt på Remington ligger mitt emot Terminal 3 som tar dig till Borcay med cebupacificair ex.. Gratis transfer till terminal 3. Ok hotell för 1 natt absolut.

Boka med fördel pickup vid flygplatsen & transfer ända till ditt hotell på Boracay med http://www.southwesttoursboracay.com/ både billigt & supersmidigt!

Och Palawan är antagligen en av de finaste ställena som finns, rekommenderas! Passa på att kombinera med Sabang & underground river ett av världens 7 nya underverk, magnifikt! Sen så finns Port Barton på vägen upp (eller ner) från El Nido som jag hört mycket gott om!
kolla här.. http://www.reseguiden.se/cgi-bin/rg/forum.cgi?max=39&daily=1&forum_trip_id=7188&event=trip

När åker ni?
Ang Kalibo är nog inget speciellt förutom i januari 3e veckan 'Ati-atihan' som är en av Filippinernas största karnevaler http://www.philippinecountry.com/philippine_festivals/ati-atihan_festival.html

Bästa stället för info om Filippinerna på svenska är Philippines Sweden på facebook. :)

Kolla in Villa Caemilla på station 3 vet inte priser men såg fint ut när vi var där förra januari, annars bor vi på Roys Rendezvous precis jämte nästan men villa har strandläge..

MVH :)
21 jan. 2015 12:27
@php Vi har bokat en natt på ett litet hotell vid flygplatsen, tänker att vi ändå bara ska sova där ett par timmar och sedan åka tidigt morgonen därefter.
Måste man förboka taxi eller kan man ta en på gatan när man kommer dit?

Vi har kollat på Palawan och funderar på att åka dig, tack för tipsen, ser ut som någon att kolla in!

Vi åker i början på Mars, har kollat in sidan på face, bra tips!

Komemr du på något mer är de bara skriva!

mvh Linda