Pruta i Gran Canaria???

Av Hako
6 mars 2011 20:10
Visningar: 3049
Hej jag ska till playa del ingles med min fru, och undrar om man kan pruta på shoppingen osv. Kan man få lite information om ön dära, det hade vart snällt.
10 mars 2011 15:08
Klart du kan pruta på shoppingen här liksom på de flesta platser,
precis hemkommen därifrån och den här gången bodde vi förvisso i turistområdena vid maspalomas men drog väl nån kvällspromenad efter stranpromenaden vid playa del ingles där försäljarna är många och krigandet om kunderna gör ju att visst bör det gå att pruta en del alla vill ju sälja,kan ta som exempel när frugan skulle handla nya sandaler så hittade hon på en butik en riktig rejäl sandal typ som de finare märkena i 1000kr klassen här hemma och den kostade mycket riktigt 110euro på prislappen men hon prutade utan svårighet ner den till 400kr så visst finns prutmån ok. inte billigaste sandalerna men ett ok. pris för en bra sandal.

När vi kände för litet utflykter för att uppleva litet natur och vackra byar och vyer så tog vi hyrbilen till andra platser på ön och man förvånas över allt grinande om att ön är så "turistisk" när de största delarna av ön faktiskt är relativt orörd med nån mysig by utslängd här o där,
kommer man 5minuter på sidan av de stora allfartsvägarna så är vyerna ofta verkligen helt fantastiska.

Vi ratade kategoriskt alla kanarieöar under många år, skulle tro att det var av ren snobbism typ "kanarieöarna är för chartersvensson inte för oss", men sen när vi senare Sprang på några snuskigt nästan kriminellt billiga biljetter till Fuerteventura för ett antal år sen fick vi för oss att åtminståne ge den mindre exploaterade ön en chans.

Väl där försökte vi se bortom charterkatalogernas ghettobilder och vi upptäckte nu sidor av den ön som aldrig omnämndes i katalogerna och insåg att det säkert var lika med dom övriga öarna, så efter ett antal år så har vi nu besökt alla de större öarna och till vissa av dom har vi återkommit flera gånger och nu har vi lärt oss att älska Fuerteventura Lanzarote Teneriffa och gran canaria.

När man väl lärt sig att våga låta bli att lyssna på alla självutnämnda globetrotters som åker dit o badar äter shoppar och gör allt annat i sitt turistghetto och sen sågar hela öarna så kan man ha en fantastisk resa dit och för den som vägrar att sätta sin fot i turisttäta områden så kan man alltid ta in på en liten vingård i bergen eller nåt jag lovar att det finns orter och boende som tilltalar alla.
Det är klart är det 20 dagars djungelexpedition eller att lära sig att leva på soljäst pungråtta som är kriteriet på ett bra resmål då lär man troligen bli besviken men om en avkopplande och tjysst solsemester med nåt islag av fina bergsutflykter är gott nog så funkar Gc. helt ok.

.Ska ladda upp en liten bildbok och förslag till utflykter runt ön senare.
Mvh. Bosse.
11 mars 2011 12:06
Bra skrivet Laplander!

Kom hem i förrgår från Las Palmas, en stor stad med mycket lite gemensamt med turistorterna i söder.
Var i Mas Palomas för några år sen då vi hittade en billig restresa men det är inget för oss.
Kanarieöarna bortom dessa turisthorder är något helt annat, närmast oturistiskt, inga skyltar på olika språk sällan någon som pratar annat än spanska och så vackert. Vi körde runt på ön i tre dagar och det är verkligen vackert och ganska glest mellan turisterna. Tenneriffa är ännu vackrare och vår favoritplats fortfarande Puerto de la Cruz men Las Palmas kommer vi säkert besöka fler gånger.

Jo och ja visst ,pruta kan man klart göra speciellt på turistorterna där det mesta är mycket dyrare från början, ett litet (ovetenskapligt) exempel är en glasspinne typ Magnum, i Puerto Mogan 2,75 i Mas Palomas 2,50 på strandpromenaden i Las Palmas 1,75.