Provisoriskt pass

Av Ida_k
13 juni 2013 16:11
Visningar: 10000
hej! behöver hjälp angående om det går att resa till turkiet med provisoriskt/tillfälligt pass? Snälla svara snabbt tack!
13 juni 2013 17:12
Jag hittade denna info.
http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Istanbul/Reseinformation/Reseinformation-Turkiet/

Detta står på den sidan:

Reseinformation Turkiet

Svenska provisoriska pass i A4-format gäller ej för inresa i Turkiet, vare sig de är utfärdade i Sverige eller av svenska utlandsmyndigheter. De gäller endast för utresa ur och transit via Turkiet. De i Sverige utfärdade rosa provisoriska passböckerna är fortfarande giltiga också för inresa i Turkiet. Innehavare av svenskt pass är viseringsfria för en vistelse upp till 90 dagar under en 180-dagarsperiod ( 6 månader). Sverige har ambassad i Ankara och generalkonsulat i Istanbul med utsänd personal. Därutöver finns s.k. honorära konsulat i Antalya, Alanya, Izmir och Mersin. Antalet svenska besökare i Turkiet uppgår årligen till över en halv miljon vilket gör landet till ett av våra mest populära resmål. De allra flesta svenskar besöker Medelhavskusten eller Istanbul. Vid resa tänk på att ha en giltig reseförsäkring som täcker sjukvård. Om du avser att dyka, kite-surfa el utöva extremsporter etc säkerställ att din försäkring täcker detta eller om tilläggsförsäkring krävs. Sjukvården i Turkiet är generellt sett bra men den privata vården är mycket dyr. Om du stannar i landet mer än 45 dagar bör du teckna en tilläggsförsäkring.
Av Ida_k
13 juni 2013 17:21
supertack för svar! :)
Av Tingle
8 aug. 2013 13:56
Hej Ida,
Det skulle vara mycket hjälpsamt för mej att få reda på om du åkte till Turkiet på ett provisoriskt pass och hur det gick? Vi tänkte nämligen göra detsamma redan i morgon....

Tack på förhand - Mia
Av Ida_k
10 aug. 2013 19:10
ah typiskt att jag såg det här för sent! Hur som helst gick det riktigt bra för mig, allt gick galant. förutom då att det provisoriska passet kostar 1000 kr men det är sånt man får ta när man är sent ute... Hoppas det gick bra för dig med!