Problem med min visumansökan!

Av Mickan_
18 sep. 2012 12:13
Visningar: 1409
Jag sökte visum till australien och fyllde i alla uppgifter som man skulle och pengarna har dragits från mitt konto. Det fanns en fråga om man varit utomlands i mer än tre månader dom senaste fem åren och jag var i Sydamerika i vintras i nästan fyra månader, så självklart svarade jag ja på det och fyllde i vilka länder jag varit i. På grund av det här får jag tillbaka att jag måste genomgå en lungröntgen. Och man kan bara välja mellan ett visst antal kliniker som är godkända av australien, men det närmsta till sverige ligger i danmark. Varför skulle jag inte kunna göra detta på min egen hemort på ett vanligt sjukhus? Och vad kostar det här att göra? Känns inte så schysst att jag dessutom betalat två tusen kronor för nåt jag kanske ändå inte kommer få på grund av det här.. hur ska jag gå tillväga?? Snälla hjälp mig!!
Mvh Michaela
19 sep. 2012 17:00
Har hört mycket om detta och det är tyvärr så att man ska göra det hos en av dem godkänd klinik. Men du kan ju alltid höra med Australiens ambassad i Berlin (som har, eller i alla fall hade, hand om visumansökningar för oss i Sverige). Har däremot ingen aning om vad det kostar, jag behövde själv inte göra någon.

Hoppas det går bra!
19 sep. 2012 20:21
Ja, det är nog tyvärr som Marie säger. Du har varit i ett riskområde och nu vill de se till att du inte tar med dig någon sjukdom till Australien. De har ett samarbetsavtal med ett gäng paneldoktorer, surt att den närmaste är i Danmark. När jag sökte mitt första visum 1999 så kunde jag gå till en läkare i Göteborg för en lungröntgen.

Jag hoppas allt löser sig och du får en härlig resa, även om detta är lite förargligt.

-Anders,

--
Anders Liljeqvist bloggar för svenska Australienvänner på http://www.swedesinaustralia.com,
och är författaren bakom boken "Stora Australienmanualen" som hjälper svenskar att sätta ihop sitt eget "Work and Travel"-paket - http://www.australienmanualen.se.
Av Mickan_
19 sep. 2012 22:02
Ja jag har förstått det. Men jag får göra en manuell ansökan istället för då kunde jag göra det i sthlm iaf så har fått tid där nästa vecka. Hoppas bara på att det hinner bli klart fort för åker den 7 november. Det är ju som det är så det är ju bara fixa det. Men tack för era svar iaf! :)

/ Michaela
29 okt. 2012 11:27
Jag är i precis samma situation som dig Mickan_. Är nyfiken på hur du gick tillväga och om det löste sig?
Av Babbo
30 okt. 2012 11:35
UtlandsHälsovården, (Röntgenkliniken) på Carlanderska, i Göteborg, har vi använt oss av. Dom har haft auktorisation att utfärda medicinska intyg.

Fast det var några år sedan......