Priser Kroatien

Av Varenne
21 juni 2017 20:25
Visningar: 39456
Jag och min sambo åker till Kroatien för första gången, någon som har tips på vad man kan handla med sig hem? Priser när det gäller alkohol och mat på restaurang? Någon inhemsk öl som är god? Något evenemang på kvällen som är bra? Gott om uttagsautomater? Växla i förväg så man har med sig gott om kontanter är det bättre? Vi ska bo i Makarska.
21 juni 2017 23:11
Har nyligen varit i Kroatien(Baska Voda) och kan säga att maten på restauranger var något billigare än i Sverige och öl och vin var betydligt billigare än här hemma. En öl kostade runt 25-30 SEK ungefär. En drink däremot kostade runt hundra lappen i SEK. Det finns gott om uttags automater i byarna efter Makarska rivieran men fungerar även att betala med kort på restauranger, iaf alla de vi var på och alla hade kort terminaler med till bordet vid betalning. En öl som vi hade som favorit var Karlovacko, en öl med lagom beska för min smak.
Av Desires
22 juni 2017 21:41
Du har redan fått flera bra svar, så jag kan bara säga att det stämmer, billigare i Kroatien - handla mat, öl, vin på affärer betydligt billigare. Restaurangbesök också billigare, särskilt vin o öl. Färdmedel som färjor, bussar etc är mycket billigare än Sverige. (Split-Vis 1,5 timmar, ca 50 SEK/person..)
Kroatien är härligt! Här länk t ALLA mina KROATIEN-inlägg med boendetips mm http://www.desires.se/#post115
23 juni 2017 00:20
Ang uttagsautomater så använd helst 'riktiga' bankomater. Det har nyligen dykt upp nya bl.a från ett företag som heter Euronet osv och deras avgifter skiljer sig väldigt mycket från de som tillhör banker.
Vill Ni köpa med något 'kroatiskt' hem så köp i en vanlig affär, Tommy, Konzum, Lidl/Kaufland eller liknande för priserna på flygplatsen är ofta 3 gånger så höga. Köper alltid med både alkohol, svart tryffel, prsut (kroatisk parmaskinka), Gavrilovic salami som jag hittar, ofta på rea, i vanliga affärer.
Trevlig resa
p.s. i Kroatien just nu +33 grader d.s.
Av Tittin
27 juni 2017 15:04
Glöm inte att testa att dricka radler mycket gott.... i markaska ligger de en jätte bra resturang upp i bergen med en fin utsikt o kanon mat man kan gå men de är jobbig resturangen hämtar dig vid hotelet om du ringer dom .....Själv tycker jag att de är bra mycket billigare i kroatien
Av Trea
29 juni 2017 22:20
Det är något billigare i Kroatien än i Sverige, men det är inte superbilligt. Har rest i Kroatien i tre månader utan att växla pengar innan. Det finns bankomater i städerna och på många ställen (inte alla) kan man betala med kort. Här har vi samlat lite tips om Kroatien: http://www.freedomtravel.se/restips/europa/balkan/kroatien/