Phuket till Ko Kradan

15 mars 2018 22:10
Visningar: 202
Hej
Vi är en familj, 2 vuxna och två barn, som landar lördag kväll nästa vecka i Phuket. Sover i Phuket Town 1 natt och åker på morgonen till Ko Kradan, helst med färja, eftersom sonen kan bli åksjuk, men speedboat är att föredra om färjan blir för omständlig.

De alternativ jag hittar är:
Tigerline för 5500 baht, tar 3,5 h
Phuketferry för 10.000 baht, tar 3 h
Satun Pak Bara Speedboat Club, 3 h

Samtliga verkar vara Speedboat? Går det överhuvudtaget färja mellan Phuket Ko Kradan? På någon site hittade jag att att färjan byts ut till speedboat om det blir för få bokningar men samma pris gäller (tror det var tigerline) och är det någon skillnad på bolagen gällande fräscha/säkra båtar och att hålla tiden?

Mvh Martina m familj
Av Evano
19 mars 2018 23:33
Vet inte om detta hjälper men vi flög till Trang och därifrån tog det en timme med taxi och en timme med longtailbåt till Koh Kradan.
20 mars 2018 06:02
Tack Evano för svar!
Har tittat på flyg alternativet på tillbakavägen👍
Av Evano
20 mars 2018 22:35
Citerat från Martina74:
Tack Evano för svar!
Har tittat på flyg alternativet på tillbakavägen👍
Såg nu att er son lätt blir åksjuk. Vi trodde att bilresorna skulle bli värst för våra tre åksjuka barn men det var definitivt speedboat och färja då de blev sjuka. De blev lite åksjuka på de snirkliga vägarna också men det var värre på sjön. Konstigt nog så kändes det säkrare att åka bil än båt och det trodde jag innan skulle vara tvärt om men det beror ju på om det blåser när man åker båt såklart. Ha en trevlig resa. Koh Kradan är vår favorit och vi kommer definitivt återvända!!
20 mars 2018 22:46
Hej igen
Jo det är tyvärr värre på sjön, vi har gjort resorna ute på Andaman förr och vi håller tummarna att det inte är kraftig sjögång till helgen :). Han har klarat färjeövergångarna till öarna omkring Samui mycket bättre, mkt lugnare hav på den sidan.
Bli nog taxi och flyg tillbaka till Phuket sen från Trang! Vi ser fram emot Ko Kradan och lite avkoppling, kanske blir vår nya favoritö också :)