Från Phuket till Lipe, stanna ett par nätter i Koh Hai och Kradan

Av Kidix
11 feb. 2013 12:22
Visningar: 555
Hejsan
Detta är mitt första och säkert inte sista inlägg här.
Jag skall från Phuket till Koh Lipe för första gången i Mars. Har tänkt åka färja (pga. priset), och stanna på vägen i Koh Ngai och Koh Kradan. Har redan bokat boende på dessa öar.
Fungerar det på samma biljett?
Eller måste måste jag boka en enkel biljett för varje resa.
Har tidigare åkt mellan Lanta, koh Hai och koh muuk, då gick det att stanna på vägen.
Hoppas att någon har något svar på detta :)
Av Sierra
11 feb. 2013 13:42
Du kan inte boka en biljett med flera stopp på Tigerline´s färjor online.
Däremot har jag för mig att du kan få det om du knallar in på en travelshop innan du åker från Phuket.

Om du bokar varje sträcka online får du 10% rabatt.
http://tigerlinetravel.com/
Av Kidix
11 feb. 2013 14:43
Tack!
Det hade säkert gått om jag bokar i en travelshop! Men nu tänkte jag om och skippar boendet helt på Koh Ngai och Kradan, på de ställena har jag varit tidigare så får jag fler dagar på Lipe. Därifrån kan jag ju sedan boka till öar jag inte tidigare besökt!
Hade tänkt ta de stoppen för att slippa lång resa till Lipe, men läste någonstans att färjan tar från 8-14.30, det känns inte så länge.
Jag har sett jag du kan en himla massa om Lipe (du svarar även på Tridadvisor) så jag passar på att fråga om snorkling på Lipe.
ag snorklar mycket (har även dykcert). Hur är snorklingen på öarna utanför Lipe jämfört med t.ex revet utanför Sunsrise beach? Har du förslag på bra utflykter och bra båtförare (privat longtail) som hittar de bästa platserna. Det kan ju variera väldigt vem man åker med iaf. på andra platser.

Jag kommer att bo på Sanom beach, Gipsy resort (sunrise) och Viewpoint resort. De verkar alla helt underbara :)
Av Sierra
11 feb. 2013 15:05
Tigerline´s tidtabell anger att de ankommer Lipe 15.00 men du kan räkna med minst 1,5 tim försening. Deras tidtabell är alltför optimistisk.

I södra delen av Sunrise utanför Viewpoint Resort ut mot Koh Usen är snorklingen ok.

Det är bra snorkling om man ger sig iväg till öarna väster om Lipe, särskilt till området söder om Koh Tong där det är många små öar. Även utanför nordvästra delen av Tong är det bra, dock mycket strömt mellan Tong och Koh Pung. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/414600

Kontakta Koh Lipe Thailand travelshop på Walking Street så fixar de en privat longtail med "driver" till dig. De har två shops och den ena ligger 25 m in på vänster sida om du kommer från Pattaya Beach.

Ditt planerade boende är riktigt bra där jag håller Sanom Beach som personlig favorit. Även Viewpoint har blivit riktigt bra nu med de sedan 2011 nya bungalowsen.
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/369063
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/294613
Av Kidix
11 feb. 2013 15:39
Jag läste att man får tälta på Koh Tong och Koh Rawi om man har med sig eget tält. Finns det möjligheter att fixa sånt från Lipe? Det är ju annars lite knepigt att at med eget tält. Jag skulle tycket att det vore underbart för en natt, eller ev på Koh Rawi!
Sierra, bor du på Lipe?
Av Kidix
11 feb. 2013 16:47
Det låter bra, Koh Adang är inte så långt bort, därifrån borde man kunna hyra båt (med förare) till andra ställen!
Det skall bli spännanda att se Lipe! Jag gissar att jag kommer att älska det :)