Phuket i juni!

23 jan. 2016 11:14
Visningar: 1029
Hejsan, jag ska åka ner till Thailand ett par veckor för första gången med
2 tonårskillar och landar i Phuket i juni ! Var är bästa stället och åka till runt phuket(eller längre bort) och bästa stränderna baserat på årstiden(vågor mm)? Tips på transportör som kör från flygplatsen? Om man vill åka iväg till en annan stad, är bästa sättet att söka upp en travelshop eller finns det andra sätt? Hur är turismen under sommaren när det är lågsäsong, lagom med folk eller lite ;) ? Går båtar ut till öarna runt omkring även på lågsäsong, tex phi phi iland? Andra tips mottages tacksamt då detta är ett nytt land för mig!
23 jan. 2016 12:20
Många frågor, svar på en del. Finns många olika stränder att välja mellan, läs mer om varje strand på länk nedan:
http://www.phuketguiden.se/all-beaches-in-phuket/

Bra tråd om Phuket i lågsäsong:
http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g293920-i5037-k6467785-Low_Season_In_Phuket-Phuket.html

Vi har själva besökt Phuket och AoNang i juni-juli (2 ggr) och i oktober (1 gång) , vi har haft bra väder vid alla tillfällen. Gillar man vågor så är sommaren rätt tidpunkt, dock kan vågorna bli ganska kraftiga. Vi var i somras vid Nai Harn och hade riktigt kul bland vågorna. Då bodde i RawaiRawai Palm Beach Resort och hade riktigt fint väder, vädret verkar vara lite bättre ju längre söderut på Phuket man befinner sig. Hotellet hade gratis tuk-tuk till närliggande stränder eftersom Rawai är en strand man inte badar vid.

Båtar går till närliggande öar, det går också bra att åka på utflykter. Exempel på utflykter och priser för transport finns på länk nedan.

http://www.thaihappytourandtravel.com/index.php

Forsränning i Phang-Nga är riktigt roligt och inte så dyrt faktiskt.

Det är faktiskt ganska mycket med turister även under lågsäsong, varför kan man förstå när man läser tråden ovan i TA:s forum. Vädret är som sagt oftast helt OK och prisnivån är riktigt behaglig på hotellen.
23 jan. 2016 14:33
Ja många frågor blir det då Thailand hittills är som ett tomt blad för mig ännu 🙄 och är lite av ett "kontrollfreak" så jag vil vara lite förberedd på det mesta. Tack så mycket för alla tips och länkar du gav mig, ska gå in och kika på dessa! 😄
24 jan. 2016 00:31
Tack för den länken, där fanns tips från "börjat till slut"😄👍