Phi phi, phuket

5 nov. 2012 12:03
Visningar: 3869
Hej!
Behöver lite tips angående Phi Phi och Phuket.
Vi åker i december och tänker bo några dagar i ao nang. Det har vi koll på då min reskompis varit där tidigare osv. Men Phi Phi? Var bor man på phi phi för att sola, bada och samtidigt hänga i barerna och få festligheterna på kvällarna?
Antar att det är rätt uppenbart när man väl kommer till phi phi eller?
Kommer ju åka dit med båt ifrån ao nang.
Efter några dagar på phi phi kommer vi antagligen att ta oss till phuket.
Var hänger man som 21 åriga ungdomar om man vill ha tillgång till fina stränder men samtidigt lite party och massa shopping?
Är det något annat ställe ni som har varit i thailand rekommenderar i närheten? Kommer nämligen åka tillbaka till krabi sista nätterna så de får inte ligga allt för långt bort då vi bara är borta i 2 veckor.
Tacksam för svar:):

Mvh
Emma
5 nov. 2012 15:04
Hej,

Phi Phi är fett. Oroa dig inte för boende, allt sånt löses på plats. När ni kommer av båten i hamnen så möts ni av en hög med säljare som erbjuder hotell och olika boenden. Det finns både mer fancy och desto mer enklare om ni önskar de.
Av egen erfaranhet så är det dyrare att boka hotell på internet i förväg, iallafall på Phi Phi.
Phi Phi är inte så stort, så det är lätt att ta sig över allt på fot. Eller så tar du en taxibåt bort till Long Island osv för att få lite variation.

Jag tycker personligen att Phuket är för crowded och allt för hetsig trafik, lägg den mesta tiden på Phi Phi och ni kommer att ha de riktigt fett ;)
6 nov. 2012 08:45
Hej! Tack för svaret, låter grymt! Allt blir nog så uppenbart när man kommer ner, tack:)
6 nov. 2012 18:13
Hej
Vill bara tipsa om en grej eftersom jag nyss var på PhiPhi. Om/när du ska resa därifrån med en färja: köp inte biljetter på ön. Gå ut på piren och köp precis några meter från båten. Det är typ halva priset och försäljarna vid piren kommer gasta och skrika men gå bara förbi.

Phuket och Patong tycker jag du kan skippa eftersom du bara reser i 2 veckor. Bada och festa är nog roligare på PhiPhi. Patong kryllar av "girlbars", gubbar och komers.

Vad är det ni vill shoppa? Phuket town har mer gallerior i centrum än vad Krabi har.
Av Birkan
6 nov. 2012 20:42
Jaa, skippa Phuket. Lägg tiden i Ao Nang o Phi Phi. Längtar tillbaka dit. Phuket är som vilken turistort som helst o inget speciellt alls.
7 nov. 2012 03:40
...och railay beach är snyggare än ao nang.
7 nov. 2012 03:42
du kan ju kolla booking.com för boende. jag skulle inte föredra att bli övertalad av någon hotelraggare på plats. lite hetsigt.
7 nov. 2012 08:16
Hej!
Det låter hur bra som helst, tack för alla tips. Får se hur vi gör då, men känns som att man borde lägga tiden i phi phi och ao nang. För vad jag har förstått så är det mycket shopping i ao nang och krabi också? Även om phukets shopping är något speciellt vad jag har förstått det som?

Känns som de andra ställena är mer värt när vi bara är där i 2 veckor:).
Tack!