Phi Phi

Av Winx
20 dec. 2011 17:52
Visningar: 479
Någon som har något guldkornboenden att dela med sig av. Var ett par år sen vi var där sist och då var jag inte så imponerad men mycket kan ju hända. Kravet är att det är havsutsikt, helst beachfront. Gärna pool och helst inte så stora hotellkomplex. behöver inte ha det lyxigt men rent och fräscht. Maxtax på ca 1200 SEK/natt. Vilken strand är den finaste?
21 dec. 2011 10:45
Hej Winx!

En tips är Phi Phi Hill Resort. Sjyst standard och grymt läge uppe på en klippa med väldigt vacker vy. www.phiphihill.com

Hoppas att tipset kan vara till inspiration?

Trevlig resa!

Hälsningar,
Jeanette på Resfeber
Av Perraxx
21 dec. 2011 16:12
Phi Phi är fortfarande fint men inte som det en gång var. Efter tsunamin gick regeringen in med pengar för att hjälpa till med återuppbyggandet av Phi Phi och hela ön är nu exploaterad till max. Kanske en kombination av några nätter på Phi Phi sedan en sväng till Railay skulle kunna vara nåt. När det gäller boende i den där prisklassen är jag tyvärr inte till någon hjälp. Bodde på Phi Phi för 600 baht/natten och det var helt ok men jag gillar att leva spartanskt när jag är ute och ser mig omkring! Ha en underbar resa.
Av Winx
21 dec. 2011 17:46
Tusen tack för svar! Kollade in Phi phi hill och utsikten såg ju fin ut. Är det långt till bad och själva byn? Reser med barn så det känns lite viktigt. Har inga problem med att bo budget och det bara är fräscht och skadedjursfritt :) Railay gillar jag inte så mycket tyvärr då det är för mycket folk. Våra favoriter är Lipe och bulon. gissar att jag blir lite besviken på Phi phi också av den anledningen...Vi har varit där både före och efter tsunamin men bara stannat någon natt och det är nog den ön i den regionen som jag är minst bekant med. TACK för era svar och fortsätt gärna fylla på!
Av Perraxx
21 dec. 2011 17:58
Kom ihåg att jag tältade ett tag på Bamboo-island för ca 12 år sedan. Där var det fint, fanns inga bungalows där då, men kanske nu. Ligger nära Phi Phi. Kom ihåg att vi åkte longtail-båt mitt i natten till Phi Phi för att festa loss lite. Någon hade en tändare för att lysa upp vår väg i den svarta natten och jag minns att det var en lite läskig resa.
3 jan. 2012 10:33
Stället ligger ju fantastiskt fint uppe på en höjd. Så man får gå ner för en halvhög trappa (tar ett par minuter) och kommer då ner till strandkanten. Man tar sig ganska snabbt (cirka tio minuter) och smidigt till närmsta stad med liten tuk-tuk-båt.

//Jeanette