Tips och råd angående Railey Beach och Phi Phi Islands, vart stanna längst osv.

24 okt. 2012 18:53
Visningar: 6842
Skrev ett inlägg tidigare men fick inga svar så jag provar igen.. Vi kommer att flyga till Krabi den 28 januari och är framme på morgonen den 29:e, då åker vi direkt till Railey beach där vi ska bo på Railey bay resort, som efter mycket sökande på forum osv verkade som ett helt okej hotell.

Så vi tänkte stanna på Railey beach från 29 januari till 3 februari och då tänkte vi dra till Phi phi och vara där resterande 9 dagar. Vi kommer inte att boka hotell till phi phi i förväg. Men är detta bra? Någon som har erfarenhet får gärna dela med sig av sina tips... För mig blir det första gången i Thailand och min tjejkompis har tidigare varit i Phuket en gång. Vi är två tjejer på 22 år som vill åka till fina öar, slappa, kanske ta några bärs på nån bar, åka på utflykter osv. Inget vilt lmen någon kväll kan det givetvis vara kul med lite hålligång. Borde vi stanna längre på Railey, kommer vi ångra oss om vi stannar på phi phi island så länge?

Otroligt tacksam för svar :)
24 okt. 2012 21:45
Hejsan, hoppas detta svar kommer kunna hjälpa er lite. Railay beach är helt okej att bo på, tycker dock mer om att bara ta en tripp ut dit på morgonen och bo i Ao Nang istället där man kan göra lite mer saker på kvällarna + att utbudet av boende är större. Sen om ni inte vill ha så jätte mycket fest hela tiden så skulle jag tänka om lite med hur många dagar ni kommer vara på Koh Phi Phi eftersom ( jag ) anser att det är mycket fest där. Då skulle jag rekomendera att ta en båttur ut till Koh Lanta som är helt underbart, lugnt skönt, fast ändå möjlighet till festligheter men där kan man välja lite mer själv. Om ni vill ha fin sandstrand rekomenderar jag Klong Nin Beach.

Tror ni kommer ångra er om ni stannar för länge på Koh Phi Phi, hoppas det här kan hjälpa lite. Om det är något annat hoppas jag kunna hjälpa igen.

/ Niklas
24 okt. 2012 22:20
Tack så mycket för att du tog dig tid att svara! Ja alltså vi är nog rätt inställda på Railay men precis som jag misstänkt är det de 9 dagarna på Phi Phi vi borde se över. Ska kika lite mer på Koh Lanta! Tack igen!

/ Daniela
24 okt. 2012 22:27
Det är kul om man kan hjälpa till. Gör det, skicka meddelande eller skriv här om du undrar något mer så kanske man kan hjälpa till mer.

/ Niklas
Av Moth63
25 okt. 2012 07:28
Håller med Niklas där :-)
25 okt. 2012 07:55
Ja då kanske man får fundera lite på hur man ska göra! Tack :)
Av Sandrap
25 nov. 2012 18:53
Hej.
Ska ni bo på Phi Phi kan jag varmt rekommendera Paradise Pearl bungalows som ligger på Long Beach. Man får ta longtail boat dit men stranden är fantastisk. Skulle dock inte stanna där i 9 dagar om jag va er, utan besöka Koh Lanta. Fantastisk ö som har allt vad man söker. Även där finns en underbar strand som heter Long Beach(Pra Ae Beach). Där finns mycket boende i olika prisklasser att välja på. Om ni åker dit MÅSTE ni besöka en otroligt bra restaurang som heter Thai Cat. Det ligger högst upp på Long Beach. Ha en skön resa och lycka till.
25 nov. 2012 19:43
Tack för ditt tips Sandra! Riktigt bra med hotell tips!

Det enda jag gör dagarna långa är ju kolla ALLT som går att kolla om Thailand och det känns inte helt rätt att spendera så mycket tid på Phi Phi då det enligt majoriteten är överexploaterat. Är det någon som möjligtvis vet hur Similan Islands är? Är det långt från Krabi? Finns det boenden och sådant där? Koh Lanta känns av någon anledning inte så lockande för mig, då jag verkligen söker paradisstränder med potatismjöls sand. Kanske är kräsen men betalar man för en sådan resa vill man ju ha det bästa! Två månader kvar nu så man har lite tid kvar att ändra sig, det enda vi har bokat än så länge är 5 dagar på Railay.
Av Macho
26 nov. 2012 13:15
Hej.
Similian Island går inte att bo på.
Om du nu vill ha potatismjölskänsla så varför inte åka till Koh Lipe.
Det är en bit att åka men absolut värt det.
Fantastisk snorkling.

Med vänlig hälsning, Macho
26 nov. 2012 14:06
Tack! Det är nu bestämt och bokat, 5 dagar på Railay sedan beger vi oss till Koh Lipe där vi nu bokat hotell för att vara där i 5 dagar och sedan blir det Phi Phi resterande 4 dagar. Tack så hemskt mycket för alla tips!
Av Tipp1
26 dec. 2014 18:48
Vilken tur ni finns:) Vi har bokat och åker 30/1 15 och börjar på kho lanta 10 nätter och avslutar på phi phi lång beach 3 nätter :) Tina ps vi ska dit på bröllosresa;)
26 dec. 2016 18:34
Hej Danielaa! Jag å maken ska snart till Railay beach och tänkte bo på Railay bay resort (3 nätter). Nu är det ju ett tag sedan du var där - men vad tyckte du? Var det fint och bra? Fanns det saker att göra och var Stränderna så där fantastiska som de verkar på bilderna?
Tack för svar/Malin
Av Lena47
26 dec. 2016 23:20
Citerat från Mallemalin:
Hej Danielaa! Jag å maken ska snart till Railay beach och tänkte bo på Railay bay resort (3 nätter). Nu är det ju ett tag sedan du var där - men vad tyckte du? Var det fint och bra? Fanns det saker att göra och var Stränderna så där fantastiska som de verkar på bilderna?
Tack för svar/Malin
Jag har bott där och vi gillade det mycket. perfekt läge, rent och fräscht.
En del föredrar att bo inne i Ao Nong för att ha lite mer liv omkring sig och ta båt ut till Raily för att bada några dagar.
Jag säger tvärtom!'Bo på Raily och åk till Ao Nong om det blir för lugnt!
Nu är det något år sen jag var dör ( -08 senast) men jag gissar att det inte är mindre med folk där.,...skulle jag åka till Thailand igen skulle jag definitivt satsa på Railay beach och småöar runtomkring eller Khao Lak ( som säkert är mycket större nu än när jag var där)