Peru-Bolivia-Chile

3 nov. 2016 10:30
Visningar: 512
Vi är 2 vuxna och 3 ungdomar som tänkte backpacka i latinamerika juni-16. Vi har tänkt oss Peru som start då vi vill besöka/se Inkastaden MP och sen ta oss vidare in till Bolivia och La Paz och sen vidare till Saltöknen. Vi har tänkt att avsluta vår resa i Chile med lite bad och sol.
Dock är vi lite osäker på vad som gäller i dessa länder och behöver tips på hur vi kan lägga upp vår tripp och vad som är viktigt att tänka på, boende etc.
Höjdsjuka ?
Vi har 4 veckor att spendera så vi känner att planering är ett måste. Vi hinner inte med att tillfredsställa vår upplevelseiver fullt ut och behöver hjälp med förslag på resrutt och "måsten".
Vilken stad i Peru är bra att starta i och vart kan man avluta sin resa i chile?
Tåg, buss eller flyg mellan länderna?
Tacksam för svar.
Av Bibby
3 nov. 2016 10:50
Jag åkte till just de tre länderna för ett par år sen men lite olika platser än ni. Åkte till Lima från Europa, en fantastisk stad för övrigt. Sen åkte jag till Santiago och Påskön, efter det till La Paz och slutligen tillbaka till Lima. Flyg alla sträckor, hade bara 2 veckor. Har inga problem med höjder mer än lite andfådd.
Bokade alla hotell på Booking utom i Lima där jag utnyttjade bonuspoäng.
3 nov. 2016 21:12
Tack... har du tips på bra boende i Santiago? kan tänka mig att det blir där vi slutar vår resa.
Av Jonas73
5 nov. 2016 16:46
Hej,
I somras reste jag som backpacker från Santiago i Chile till Arequipa i Peru. Jag rekommenderar att ni flyger från Sverige till Lima och åker hem från Santiago. KLM/Air France har bra "multistopbiljetter" på denna kombination. Jag rekommenderar även flyg Lima - Cusco och mellan San Pedro de Atacama - Santiago. Annars funkar det utmärkt med buss.

Jag rekommenderar följande stopp och utflykter längs vägen
*Lima 1-2 dagar
*Cusco och "den heliga dalen"- 1-2 dagar och utflykt till MP två dagar med tåg
*Puno med Titicacasjön med de flytande Urosöarna och ön Taquile
*Copacabana Bolivia och dagsutflykt till Isla del sol
*La Paz - Marknaden är fantastisk på lördagar och söndagar, utforska staden med linbanorna, besök måndalen med lokalbuss.
*Uyuni, boka på plats i Uyuni en 3 dagars färd med jeep genom saltöknen och höglandet till San Pedro de Atacama i Chile
*San Pedro - utforska Atacamaöknen, världens torraste plats
*Santiago, god mat, storstadsliv
*Valparaiso, åk trådbuss ta bergbana/hiss upp till kullarna, besök lokala gallerier

Tänk på att juni är en vintermånad. Det blir rejält kallt på höglandet, tidig morgon, kväll och natt. Ta med varma kläder och sovsäck!

Trevlig resa!
/Jonas
5 nov. 2016 19:31
Hej
Om ni skall avsluta med sol och bad i Chile är det som Jonas säger vintermånad, dagarna kan vara soliga och varma med det är kallt
på natten. Ett havsbad vid Chiles kust kräver ett visst mått av hurtighet då det är kallt i vattnet även sommartid (Humbolts strömmen
från Antarktis)
Av Miko
15 jan. 2017 10:33
Ser att någon skrivit det innan. Men värt att nämna, att avsluta med sol och bad i Chile i Juni är ingen bra ide. Der regnar och blåsor och är SVINKALLT i vattnet. Det är även kallt i vattnet på somrarna så kan tänka mig att det är ännu kallare på vintern.
Santiago är dock värt ett besök men räkna med regn under den perioden.