Perhentian, pengar m.m.

23 feb. 2010 15:32
Visningar: 724
Hejsan!

Jag och min flickvän planerar att resa till Perhentian Kecil nästa vecka och spendera drygt ca veckor där samt två dagar i Kuala Lumpur men vi har en del funderingar om en del saker.

Främst så undrar vi hur det fungerar med pengar. Jag har fått höra att det ibland kan vara problem att ta ut pengar från bankomater, att de inte tar alla typer av kort och liknande. Är det någon här som vet hur det ligger till? Finns det någon som har varit på Perhentian Kecil som har lite tips på var och när man tar ut pengar och om det fungerar att betala med kort där?

Jag hade planerat att ta dykarcertifikat på ön och undrar hur mycket det brukar kosta och om någon kan tipsa något bra ställe att ta det på?

Fråga om Kuala Lumpur; bör man boka hotell i förväg eller är fungerar det bra att bara ta in på något hotell när man kommer dit?

Vad är viktigt att ha i sitt reseapotek när man reser till Malaysia?

Alla andra tips och viktigt vetande om Malaysia och Perhentianöarna är självklart välkommet!

Jag vet att det är mycket frågor och det är bara en vecka kvar till resan men det hade varit värt guld med en del snabba svar innan vi åker!

Tack!
Av Bibby
23 feb. 2010 15:42
Hotell är väl alltid bra att boka i förväg, oftast får man bättre pris om man bokar online dessutom.

Tror inte du behöver nåt reseapotek till M'sia, mer än dina ev. personliga medikamenter, finns bra apotek där för ev. sjukdomar.
4 mars 2010 11:16
Inga ATM maskiner på Perhentian eller i Kuala Besut (där båten går i från) ta ut kontanter på flygplatsen i Kota Bahru.