Penang

3 feb. 2020 17:01
Visningar: 66
Hej
Vi funderar på att åka till Penang. Vi har två barn som då är 4 och 1 år.
Hur är stränderna/ vattnet på Penang.
Vi tänkte isåfall bo ett tag på batu ferranghi. Men skulle vilja bo några nätter lite närmre Geogetown. Finns någon strand relativt nära som är värld att bo vid?
Av Erik777
3 feb. 2020 23:17
Jag föreslår att ni bor i Tanjung Bungah istället. Stranden är mindre skitig och vattenskoterstinkande än i Batu Ferringhi. Och dessutom närmare Georgetown. Det är korta avstånd, så oavsett så tycker jag inte det är värt att ta några nätter i Georgetown. Det blir lite som att bo i Solna och ta några nätter i Stockholm om ni förstår?

Från både Batu Ferringhi och Balik Pulau går det bussar med ganska täta mellanrum till Georgetown. Det är nog det mest välskötta bussstråket på ön. Vill ni inte åka buss så använd Grab, Maxim, Mula, MyCar eller någon annan taxi-app jag inte provat ännu :) Det går också fint att hyra bil såklart.

Stränderna på Penang är inte jättefina överlag. Bäst är de förmodligen vid Balik Pulau. Väljer ni att bo där så kan det vara lite mer relevant att ta någon natt inne i stan. Men jag har bara sett den öde stranden i Balik Pulau, aldrig badat eller bott där.