Paris på sommaren

Av Sussie_
24 feb. 2013 17:31
Visningar: 2852
Hej, Jag tänkte eventuellt besöka Paris i sommar, tänkte flyga dit. Men det står mellan antingen Rom eller Paris, vill till bägge men har ingen möjlighet att besöka båda städerna i sommar.
Om jag nu skulle bestämma mig för Paris, jag tänkte då i mitten av Juli, hur är det då, mycket turister? varmt? (varmare än i Sverige)
Jag vill se och upptäcka, så tips på restauranger och barer intresserar mig inte alls, besöker enbart dessa för att äta.
Jag vill som sagt se och upptäcka, har aldrig varit där, kan ingen franska. har ni tips, råd, hur man bäst tar sig runt staden så tar jag tacksamt emot tips.
Av Sussie_
24 feb. 2013 19:19
Jag lyfter denna tråd då jag förmodligen kommer åka till Paris istället Rom på sommaren.

Någon som känner till Hotell Pullman på 18 avenue de Suffren i Paris, är det ett ok ställe att bo på.
Av Annl
24 feb. 2013 19:26
I vilket arrondismente ligger det?
Citerat från sussie_:
Jag lyfter denna tråd då jag förmodligen kommer åka till Paris istället Rom på sommaren.

Någon som känner till Hotell Pullman på 18 avenue de Suffren i Paris, är det ett ok ställe att bo på.
Av Sussie_
24 feb. 2013 19:29
Det ligger ca 250 m från Eiffeltornet? Har inte lärt mig områderna ännu i Paris.
Av Annl
24 feb. 2013 19:36
Är lite osäker men är det inte sjunde?

Hur eller hur så var det tänkt att vi, när vi var i Paris senast, skulle ha bott där (hade hittat ett hotell med makalös utsikt över Eiffeltornet) men av skäl som vi inte kunde rå för så blev det inte så att vi kunde boka det hotellet (de hade fått översvämning) utan vi hamnade på ett lägenhetshotell i första arrondismentet.

Men vad jag kände och som jag vill förmedla var att när vi promenerade omkring där kring Eiffeltornet och där det var tänkt att vi skulle bo så kändes det rätt "off" och långt från restauranger. Det är ett väldigt tjusigt bostadsområde och det är bergis flott att bo där liksom att det är säkert men som turist vill man ju gärna kunna ha inte alltför långt till en ett kaffeställe, en bar eller restauranger.

Kolla runt lite på Trippan och Google earth för att utröna om det kan vara så att mina farhågor stämmer - det är ju bara min känsla som sagt.
Citerat från sussie_:
Det ligger ca 250 m från Eiffeltornet? Har inte lärt mig områderna ännu i Paris.
Av Sussie_
24 feb. 2013 20:16
Tanken är att jag kommer boka genom Norwegian, hotell och flyg i ett. Hur är det att ta sig från flygplatsen in till centrala Paris, buss, tåg, taxi, vilket är bäst och vad finns?
24 feb. 2013 20:27
Att upptäcka Paris gör man rätt bra med turistbussarna med hörlurar.
Att ta en tur på Seine med t.ex. en restaurangbåt på kvällen är mysigt.
Gå en promenad nedanför Sacre Couer http://www.parisportalen.se/sevardheter/sacre-coeur i Montmartre http://www.parisportalen.se/sevardheter/montmartre
Besök La Defense http://www.parisportalen.se/sevardheter/la-defense de har rätt coola byggnader och konstutställning högst upp i deras Triumfbåge (i alla fall hade de det då vi var där)
Glöm inte att besöka Cabaret Lido i Paris, ett måste och fantastiskt (jag beställde bord och tårta där då min kusin fyllde 40 år och det var rätt kul när orkestern spelade för honom och tårtan kom med ljus och raketer).
http://www.lido.fr/
En av de bästa nattklubbarna finns på Hotel Costes i Paris, som ett italienskt palats.
Shoppa på eller åtminstone besök Galerie Lafayette och kolla in deras champagne avdelning...:)
Ja herrejosef, det finns hur mycket som helst att se men för guds skull gå inte vilse där, har råkat gjort det också och det var inget kul när man var typ 16 år och ensam ute på gatorna med en vilsen kompis...:)
Mvh Eva

P.s Vi bodde vid Operan så jag vet inget om det hotell du nämnde men här står lite:http://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g187147-d197985-Reviews-Pullman_Paris_Tour_Eiffel-Paris_Ile_de_France.html
Av Sussie_
24 feb. 2013 20:48
Citerat från annl:
I vilket arrondismente ligger det?
Nu har jag förstått vad du menade med arrondismente, det finns ju ett antal. Någon som har någon karta där man kan se områdesindelningarna?

Edit: Jag har hittat svaret själv.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Paris_arrondissement
Av Sussie_
25 feb. 2013 08:59
Nu har jag kollat in Paris lite mera och funnit detta hotell som har lägenheter, är det någon som bott där? Citadines Prestige Saint-Germain-des-Pres
Det ligger nära Notre Dam, är det området bra?
Av Annl
25 feb. 2013 11:34
Ja det är mysigt och där finns många restauranger också.

Och vi har bott i lägenhet med den kedjan och varit nöjda.
Citerat från sussie_:
Nu har jag kollat in Paris lite mera och funnit detta hotell som har lägenheter, är det någon som bott där? Citadines Prestige Saint-Germain-des-Pres
Det ligger nära Notre Dam, är det området bra?
Av Kampala
2 apr. 2013 01:05
Har bott fem år i Paris nära Boulevard St-Germain...jag bodde i ett litet chambre de bonne som det heter på franska på rue du pre aux clercs...passade jättebra för mig...och området är bra...ligger rätt nära Notre Dame och de mysiga latinkvarteren nära St Michel där det finns många mysiga matställen men vissa ställen är för turistbetonade för min smak...och smaken är ju olika...gillade också Montmartre (norra Paris) och Montparnasse (södra Paris) där det finns mysiga creperier...och trots mycket folk och turister så är Montmartre och konstnärstorget Place de Tertre ett måste tycker jag....med fin utsikt över staden och den fina basilikan Sacre Coeur.... sommaren är ofta varm och jobbig...och då längtade jag ut till den fina parken Parc de Sceaux...(tror det stavas så)...ligger med pendeltågsavstånd söder om Paris...om man vill se något annat...annars är väl Versailles i öst ett fint utflyktsmål...många parker finns i Paris och min favorit är Buttes aux/de Chaumont (har jag för mig att den heter)...som ligger i nordöstra Paris...personligen så gillar jag Barbes men det anses av många som slumkvarter men jag gillar att gå på deras stora loppmarknad och strosa i dessa kvarter...man ska kanske inte bege sig dit sent på natten bara...men jag har aldrig råkat ut för något trots att jag varit ute sent om nätterna och varit både här och där...tror också det beror på hur man bemöter folk...och vilken attityd man har...trevlig resa