Paris - Nästa vecka

24 feb. 2013 20:54
Visningar: 1303
Hej Allesammans!

Jag och bästa väninnan ska åka till Paris nästa vecka 28/2-3/3.
Behöver nu lite hjälp inför resan.

Vi landar på Charles De Gauelle och undrar hur man tar sig bäst och billigast in till Paris därifrån. Har hört något om RER-tåg?!
- Vet ni vad det kostar enkelresa? Och om det är bra avgångar dit och hem?
- Bör man skaffa något klippkort/kort för tunnelbanan?

Undrar även om det är aktuellt att köpa biljetter hemifrån Sverige för t.ex. Eiffeltornet m.fl?

Tipsa gärna om bra shopping, sedvärdheter och något trevligt uteställe :)

Tack på förhand!
24 feb. 2013 21:07
Om du börjar med att leta efter Frankrike så kan du hitta just tips om Paris som jag just skrev samma sak till i en annan tråd här: http://www.reseguiden.se/cgi-bin/rg/forum_thread.cgi?forum_thread_category_id=1&country_id=134&site=reseguiden&query=paris

Att upptäcka Paris gör man rätt bra med turistbussarna med hörlurar.
Att ta en tur på Seine med t.ex. en restaurangbåt på kvällen är mysigt.
Gå en promenad nedanför Sacre Couer http://www.parisportalen.se/sevardheter/sacre-coeur i Montmartre http://www.parisportalen.se/sevardheter/montmartre
Besök La Defense http://www.parisportalen.se/sevardheter/la-defense de har rätt coola byggnader och konstutställning högst upp i deras Triumfbåge (i alla fall hade de det då vi var där)
Glöm inte att besöka Cabaret Lido i Paris, ett måste och fantastiskt (jag beställde bord och tårta där då min kusin fyllde 40 år och det var rätt kul när orkestern spelade för honom och tårtan kom med ljus och raketer).
http://www.lido.fr/
En av de bästa nattklubbarna finns på Hotel Costes i Paris, som ett italienskt palats.
Shoppa på eller åtminstone besök Galerie Lafayette och kolla in deras champagne avdelning...:)
Ja herrejosef, det finns hur mycket som helst att se men för guds skull gå inte vilse där, har råkat gjort det också och det var inget kul när man var typ 16 år och ensam ute på gatorna med en vilsen kompis...:)

Ang. resor från flyget och in till city:
http://www.airportdesk.se/airports/europa/frankrike/paris-charles-de-gaulle-flygplats.html
http://se.franceguide.com/Allmanna-kommunikationer-i-Paris.html?NodeID=1&EditoID=11877
Och biljett till Eiffeltornet köper du på plats nedanför.

Mvh Eva
24 feb. 2013 21:19
Hejsan!

Ååååå vad härligt med Paris. har bara varit där 2 ggr så jag ser mej inte som någon specialist men läs gärna min guide http://www.reseguiden.se/reseguider/paris-mina-drommars-stad-5459

Vi har åkt RER från CDG och det har fungerat perfekt. Kostar omkring € 9 enkel resa. Vi har samtidigt som vi köpt resan till city köpt metro kort för de dagar vi varit där, då kan man åka som man vill, sedan får man se vilka zoner man behöver, ska ni bara röra er i innerstan eller ska ni ut till tex Versailles.

Rekomenderar Rue Mouffetard för lite fika, mysig shopping och matmarknad, annars är det väl de vanliga turistattraktionerna ni sk se om det är första gången ni är där.
Ha så trevligt!
Anette