Palawan - Boracay eller annat resmål?

9 okt. 2012 19:30
Visningar: 1355
Jag gjorde visst ett misstag och bokade flyg från Manila till Palawan i tron att min båttur INTE skulle vara fullbokad. Det var den och nu har jag således 2 veckor i Palawan. Vad gör man där som tjej och självresande backpacker? är det ett misstag att stanna där så länge? Vill gärna ha lugn och ro men nån festkväll är inte helt fel heller. inte så intresserad av dykning men gärna snorkling. Bra tips någon?

Hm, av Boracay, Bohol och Panglao - vilket ska man ta sig till? Finast stränder, livligast, lugnast, folktommast, parigast?
10 okt. 2012 17:05
Hm, av Boracay, Bohol och Panglao - vilket ska man ta sig till? Finast stränder, livligast, lugnast, folktommast, parigast?
Boracay, utan tvekan. Fina stränder, helt ok nattliv, god mat och fortfarande rätt billigt, även om andra öar troligen har lägre priser. Har du dessutom tröttnat på att vara själv, ordna boende på Frendz Resort (som drivs av en österrikare och hans frus filippinska familj). De flesta backpackers bor här, så du kan räkna med en del "action" och ett högre party tempo.
Av Anna_j
11 okt. 2012 10:48
Jag har inte varit på Boracay men om du väljer mellan de 3 så är det nog ett bra val. Inte Panglao, jag var där och reste själv - otroligt parigt!
Jag åkte från El Nido till Puerto Princesa med stopp i en by som jag tyvärr inte kommer ihåg vad den heter... Men mysigt var det... Du tar dig enkelt till Coron från Palawan, det är inte heller fel. Mycket dykning där men tror det är bra snorkling också.