Boracay - Bolhol och Palawan

Av Sarah90
19 jan. 2014 17:17
Visningar: 754
Hej!

Vi är tre stycken som ska åka till Filippinerna om en vecka. Vi tänkte börja på Boracay, men landar i Manilla 19,30 och funderar på om vi kan ta oss dit direkt då eller om vi måste stanna en natt i Manilla, vilket är smartast?

Vi ska under resan även till Bohol, Palawan och ev. nån mer ö. Vi tar tacksamt emot tips på saker eller platser vi inte får missa, samt bra prisvärda hotell.

Är det någon som vart där nyss och vet hur läget är efter Tyfonen?

Tack på förhand :)
Av Trea
19 jan. 2014 17:33
Vi har precis kommit hem från Filippinerna, vi var i Manila, i Puerto Galera (Mindoro) och på Boracay.

Från Manila till Boracay kan ni antingen flyga eller ta en färja. Färjan tar tio timmar, men går på natten och man kan boka en hytt. För att komma från Manila till färjan tar man en buss (1,h timmar) till Batangas Pier.

Det är möjligt att det går att åka direkt på kvällen med flyg, det beror på när de går? Å andra sidan kanske det är skönt att stanna en natt i Manila och kunna resa i lugn och ro när det är ljust. Ett tryggt område att bo i i Manila är Makati. Vi bodde på ett hotell som heter Guijo Suites Makati, Bilder från vår blogg:
http://www.freedomtravel.se/2013/12/framme-i-manila-2/

Boracay är väldigt turistigt och lite dyrare än övriga Filippinerna, men det är en fantastiskt fin strand, mycket vattenaktiviteter att ägna sig åt och finns en hel del nattliv. Några inlägg därifrån:
http://www.freedomtravel.se/2014/01/strandliv-i-boracay/
http://www.freedomtravel.se/2014/01/middag-pa-stranden/

En sak vi kan rekommendera på Boracay är att ta en segeltur! Man sitter längst ut på "stagen" ut från segelbåten och när det blåser blir det rejäl fart!
http://www.freedomtravel.se/2014/01/sunset-sailing/
http://www.freedomtravel.se/2014/01/segeltur-i-hart-vader/

På Boracay bokade vi inget i förväg, men fick ett rum på "Eriko´s house". Det låg i mitten av den långa stranden och vi betalade 300 kr/natt för ett dubbelrum.

Här har vi skrivit lite om vad vi märkte (dvs nästan inget) av tyfonen:
http://www.freedomtravel.se/2014/01/filippinerna-och-tyfonen/
Jag tror att man kan märka mer på Palawan, men det ska inte vara problem att resa dit. Vi vet flera som var där och var mycket nöjda!
Av Emh87
19 jan. 2014 20:28
Stanna inte i Manila. Åk med Cebupacific. Går i princip dygnet runt direkt från Manila till Boracay. Ca 1 h. Ni landar antingen i Kalibo eller Caticlan (välj Caticlan om ni kan) varav båda ställen fixas direkt från flyget --> hotellet.
Av A.f
19 jan. 2014 21:11
Hallå. Vi kom hem för några dagar sedan. Har varit i cebu, bohol och på boracay. Vi flög till caticlan från cebu men dom har ingen upplyst flygplats så dit kan man bara åka fram till eftermiddagen. Då får du åka till kalibo ist och då får ni sen åka buss i 1,5 timme ca. Märkte absolut ingenting av tyfonen så det va skönt.. på boracay bodde vi vid båtstation 1 på ett litet hotell som hette the crescent place. Låg lite avsides men det va fint och fräscht med otroligt trevlig personal! Bodde även på red coconut som ligger vid båtstation 2 , där är det som mest folk med. Va på filippinerna senast 2012 men tyckte att det va mkt mer folk från sverige där nu, speciellt i bohol. Kul att många åker dit trots den långa resan! Hoppas ni får en jättehärlig semester!