Resmål liknande Boracay?

16 sep. 2018 16:46
Visningar: 596
Hej! Jag, min sambo och våra föräldrar har bokat resa till Boracay i mars 2019. Som många av er kanske vet så lär väl ön ha öppnat upp till dess men vi vet ju inte hur fin upplevelsen kommer vara med tanke på att många restauranger eller boenden kanske inte fått öppna + vägarbeten och annat.

Vi letar nu efter en plan B, vi har flyg till Manila och tittar oss runt efter öar med liknande upplevelser mot vad Boracay gett oss (sambon och jag har vart där tidigare). Vi vill ha sol, fina stränder, inte för ödsligt då vi trivs bättre i de lite mer turistiska miljöerna (=flera ställen att hitta mat och nöje på under dagen/kvällarna).

Vad har ni för förslag? Det måste ju inte vara Filippinerna men ska vara smidigt att flyga från Manila. Ös med förslag :)
Mvh Carolina
15 okt. 2018 11:41
Hej, ön öppnar nu 26/10 . Som det ser ut idag är det fortfarande mkt kvar att ordna m vägar och byggnader. Hinner säkert bli klart till mars. Vad som däremot ralas om nu är att endast låta 6000 komma över på ön per dag och att vistelsen inte får överstiga 3 dagar.
25 okt. 2018 02:00
flyg till cebu och utgå från där
Bantayan island låter som ett bra alternativ för er och kombinera det med Malapascua (speciellt om ni planerar att dyka också)
sen tar er till bohol och panglao chocolate hills tarsiers (små aporna)
Medlemmen har tagit bort svaret
26 okt. 2018 21:08
Citerat från Ericefp:
Slutfestat på stranden när turistö nyöppnar
Färre hotell, begränsat antal besökare – och inga mer fester på stränderna. När den nystädade filippinska paradisön Boracay åter öppnar för besökare är det med hopp om att turismen ska vara mer hållbar...skynda dit nu då det görs allt för att få stop på förödelsen. .
Om man nu vill ha stopp på förödelsen... så ska man v'l inte skynda dit..eller?
Medlemmen har tagit bort svaret