Orlando i mitten av juni eller augusti?

26 jan. 2016 21:56
Visningar: 303
Hej! Vi är en familj med två tonåringar och en 7 åring som så gärna vill se disneyland, epcot och universal studios i Orlando, dock kan vi bara åka antingen i mitten av juni eller augusti, väldigt varmt är jag rädd men någon som vet vilken av de månaderna som är bäst avseende köer och väder? Tips på hotell? Mvh Flisan
26 jan. 2016 22:48
Tidigt i Juni är bäst, liksom sent i Augusti. Se crowd calender här

http://orlandoinformer.com/universal/crowd-calendar/

Oavsett vilken period ni väljer under sommaren är det väldigt varmt och väldigt fuktigt, ofta med ett befriande störtregn under någon del av dagen.

Gällande köer på Universal så finns det fastpass att köpa till för att "helt" undvika köandet. Kostar en slant, helt klart, men uppevelsen är något helt annat än att köa hela dagen. Bor ni på Loews Universal ingår dessa pass till hela familjen under er vistelse. Annars finns det riktigt många fantastiska familjeresorts med rejäla pooler och trevliga lägenheter.

Jag hade funderar både en och två gånger på om Epcot är värt insatsen i tid och pengar. Hellre Sea world eller en vattenpark.
Av Birgere
26 jan. 2016 23:17
Som en tumregel kan man säga att det är ordentligt tryck i Orlando 15 Juni - 15 Aug. Värmen är i stort densamma..... vaaaarmt. Men som Marcus skriver är skurarna välkomna men är man i en park så brukar dom stänga ner många "karuseller" just under själva skuren som oftast är över på 15-20min.
Epcot är väl den park som är mest vuxenanpassad men jag tror att den passar Amerikaner bättre än Europeer men för den skull inte att förakta.
Med 5 pers ska ni satsa på att hyra hus eller lägenhet, vi har testat det mesta i boende runt Orlando men fastnat för en lägenhet som hyrs ut av svenskar där vi bott dom senaste gångerna Du hittar dom på bahamabay.se. Vill man bo på hotell så bör man göra det utefter International drive..mitt i smeten.. dom olika hotellen kör växelvise kampanjer så det är bara att hålla ögonen öppna.
Ska ni köra Universal så ska ni minst ha en 2 dagars park-to-park biljett och inte bara ta en dag på Universal Studios, båda parkerna är väl värda sin tid.
28 jan. 2016 14:07
Tusen tack för väldigt bra och informativa svar! Så skönt att få tips o råd från er som varit med! Mvh Flisan