Orlando i augusti

Av Dorina
26 dec. 2015 18:49
Visningar: 154
Hej, sitter och planerar resa för 10 vuxna och 2 barn i början på augusti till orlando. Men är lite tveksam eftersom vart jag än läser på nätet så rekommenderar man att inte åka då pga värmen och orkaner. Är det någon som har varit där i aug månad tidigare och kan berätta lite. Och gärna ge tipps om vad man kan göra. Barnen är 10 och 11 år.

Tack på förhand.
26 dec. 2015 19:57
Jag har varit i Orlando i slutet av juli för ett antal år sedan.
Det är duktigt varmt, men det funkade bra i alla fall för oss att hålla igång och göra saker på dagarna...
Varmt och soligt på dagarna, en rejäl regnskur, gärna med åska också 4-7 på eftermiddagen/kvällen någon gång. Och så uppehåll innan man skulle ut och äta...
Orkansäsongen trodde jag var hösten...?

För tips på saker att göra se min reseberättelse från en annan resa till Florida, då vi åkte i april istället:
http://4000mil.se/index.php/florida-och-bahamas-20120417-20120501/
Av Dorina
26 dec. 2015 20:24
Tack för svar, och roligt att få läsa från er resa. Har du bra tips om vad man gör mer i orlando? Hur köpte ni era biljetter till parkerna ?
Av Birgere
26 dec. 2015 20:26
Varmt, visst men eftermiddagsskuren är skön när den kommer.
Ska ni åka 12 pers ska ni definitivt hyra ett större hus, kolla tex Homeaway eller TripAdvisor. Det finns massor men men vänta inte för länge med att boka, dom bästa försvinner snabbt.
Florida har inte drabbats av någon Orkan på 10 år men visst finns risken, orkansäsongen är mellan Juni och November men absolut inget man ska behöva oroa sig för.

Vad man gör i Orlando, både stort o smått finns det massor skrivet här på forumet inklusive matnyttiga länkar (tex bahamabay.se o visitorlando.com mfl).
Tänk på att man når utan problem hela centrala Florida inklusive 2 hav med korta dagsutflykter från Orlando.
Av Dorina
26 dec. 2015 20:49
Vi tittar på hus, har inte tryckt på boka knappen än bara :) Parkerna är ett måste när barnen är med, men finns det någon som kan ge ett trevligt tips som man bör göra när vi ändå är där ? Ex någon speciell resturang eller liknande som bara måste upplevas ;) Jag läser och läser igenom allt och alla inlägg :) Längtar mer och mer till vi ska åka..
Av Birgere
26 dec. 2015 22:33
Det ska finnas 4-5000 matställen i Orlando har jag läst även om det låter mycket :-)
Vad som kommer vara den "bästa" i Augusti nästa år är bäst att kolla upp när ni är där.
Det ni kan fundera på och om det är intressant är en Character Dinner på Disney och sådant måste bokas månader i förväg.

I övrigt vad som ska upplevas osv hittar du bäst i länkarna jag gav dig.