Oasis of the seas

19 mars 2010 16:51
Visningar: 11615
Jag och mina 2 söner åkte på kryssning med Oasis of the seas (RCCL) över Jul 2009. Det var en av de allra häftigaste upplevelser jag varit med om. Båten är gigantiskt stor och där finns allt man kan tänka sig i aktiviteter allt från Zipline till Flowride. Maten var fantastisk och servicen toppen. I priset Ingår all mat och nästan all dryck, även nästan all dricks ingår när man bokar från Sverige. Den dryck som inte ingår är Sprit, Vin, Öl samt riktigt kaffe. Mattiderna var flytande dvs. man kunde äta när man ville förutom A la carte i Huvudrestaurangen där man hade fast seating.

Drinkarna kostade 10 Dollar och kaffet 2,50, det var stora drinkar med gott om sprit i. Vinutbudet var enormt med "normala" priser. De hade mjukglassmaskiner på flera ställen ombord. Vi hade förköpt läskpaket till pojkarna så det ingick i priset.

Med tanke på att båten tar 6000 passagerare så förväntar man sig lite kaos vid incheckning eller vid in/ut vid strandhugg men icke... Incheckningen gick på 15 min allt flöt smidigt när vi stannade vid Bahamas, S:t Thomas & S:t Marteen. Inte heller ombord märker man av trängsel, 18 vån hög så försvinner gästena. På kvällarna var det gratis underhållning i form av Stand Up, Isshow och Teater (Hairspray) mm och allt ingick i priset

Jag kan varmt rekommendera Oasis eller Allure som kommer Dec-10. Vi betalade 45000:- för oss tre i utsides balkonghytt i julveckan och det var värt varenda öre

P.s Undvik dock utflykter som både är dyra o tråkiga D.s

Tacksam att höra från andra som kryssat med Oasis
Av Miabri
17 juni 2010 07:36
Jag ska åka med Oasis februari 2011, och tycker det var riktigt intressant att läsa hur du haft det på din resa. Alltid roligt och nyttigt att läsa om andra som har varit på samma resmål dit man själv ska. Jag längtar verkligen dit och man kan antagligen inte föreställa sig hur det kommer att vara förräns man är där.

Jag tänkte skriva om min resa här när jag har kommit hem från den.

/Mia
17 juni 2010 09:22
Hej!
Tack för att du delar med dig!

Jag har aldrig egentligen funderat på kryssningar förrut men har blivit mer och mer nyfiken. 45000 kr för 3 pers låter ju inte alls farligt! Även om jag antar att barnen är just barn och betalar barnpris. Var det 7 nätter?

Vad var det med utflykterna som var så tråkigt? Är de tråkigare än vanliga utflykter i grupp?
Har man möjlighet att bada i havet under en sån kryssning?

PS Jag ser framemot din berättelse miabri nästa år!
Av Malols3
11 aug. 2010 19:43
Hej
Jag och min man åkte med Voyager of the seas för ca åtta år sedan. Sedan dess har jag längtat efter att åka på kryssning igen. Då var den båten världens största. Resan slog hål på alla fördomar om kryssning. Efter det har flera av våra vänner inspirerats och varit på kryssning i karibien. De har samma erfarenhet som vi. Kryssning är inte längre lika dyrt som innan och helt fantastiskt. Jag kan inte nog säga hur fantastisk vår resa var. Rekomenderar det till alla!
Av Malols3
11 aug. 2010 19:44
Vill tillägga att vi åkte på flera utflykter och tyckte att de var jättebra. Vi valde lite mer "sportiga" och äventyrliga utflykter och var nöjda!
1 okt. 2010 16:52
skoj med lite inlägg det var ett tag sedan sist. vill bara lägga till lite info sedan sist. Man kan tyvärr inte bada från båten, trodde också det innan men då båten är gigantisk ( det går faktiskt inte att föreställa sig storleken) så förstår man att det inte är möjligt.

45000:- var för 3 vuxna då barnen är så pass gamla. dessutom mellan 19:e - 26:e December utsides balkonghytt med all mat & nästan all dricks betald. Tror vi gjorde av med ca 2500:- för resterande dryck och dricks samt en middagssittning (en såkallad kuvertavgift) på julafton, så det var verkligen värt det.

Utflykterna var sportevent men höll tyvärr inte den kvalitet jag hade förväntat mig för de pengarna vi betalt, går att fixa på egen hand när man går iland.

Ni som ska åka rutten, tänk på balkonghytterna är helt fantastiska och väldigt högt upp :-) samt att besöka flygplatsen på S:t Marteen Jullian är den häftigaste upplevelse som finns om man gillar flygplan. (se Youtubeklipp)
Av Joco
30 dec. 2010 22:13
Hej Peter!!

Tack för ditt mycket informativa inlägg!

Maken och jag kommer med stor sannolikhet att åka till hösten 2011 (fyller 50:-)) och funderar starkt på denna kryssning. Vi kommer inom kort att börja undersöka lite med resebyråer som hjälper till.

Vi funderar på 1 vecka på båten och 1 vecka i land, eller endast två veckor på båten. Ja… vi får se vad det blir.

Mia – ja, skriv gärna och berätta när du kommer hem.

Hälsningar
Joco
Av Zahide
31 dec. 2010 18:16
Jag har alltid trott att kryssningar har varit jättedyra, men i slutändan blir ju inte detta dyrare än en charter över julen. Jag har också blivit lite intresserad...
1 jan. 2011 13:15
Hej Igen!

Roligt när det börjar komma lite inlägg om Oasis.... Tänkte jag skulle komma med lite tips om ni åker med Oasis eller Allure. Om vi börjar med Incheckningen så flyter den otroligt smidigt med tanke på antalet pass. De har byggt om terminalen för att kunna ta Oasis & Allure så nu är den jättestor och allt går otroligt smidigt. Från att man kommer in i terminalen till du är på båten tar det ca 30-40 min. Väskorna anländer till hytten efter avgång ca 18,00.

Tänk på att beställa plats på teatern eller någon show som ni vill se om dagen eller föreställningen är viktig, går oftast dubbla förest/ kväll.

Alla får en sittning i A la Carterestaurangen varje kväll 18,30/20,30 (går också att boka om man är ute i tid

Boka med fördel utsides balkonghytt, mäktigt med solupp/nedgång med en Pina Colada på balkongen

Som jag sagt tidigare tyckte jag inte utfärderna var värda pengarna, men som sagt alla har olika krav & förväntningar.

Har ni barn så BOKA drickapaket till dem, obegr. med dryck hela veckan, helt klart smartast. Allt ligger på Hyttnyckeln. Inga Pengar ombord. Kortet dras vid incheckning och betalas vid utcheckning.

Bahamas ordar vi inte om.... Ganska tråkigt och bara ett kort stopp.
S:t Thomas är en otrolig mysig Ö som har allt skattefritt. Verkligen värd En Shoppingrunda som kan ta hela dagen.
S:t Marteen: Här kan man göra utfärder eller dyksafari. Men ni som gillar Flyg.....Besök Flygplatsen ETT MÅSTE (se Youtube) Helt Makalös Upplevelse, kan nästan ta på Planen när de landar.

Nu för tiden är det rätt kallt i Florida runt Jul, 15 grader när vi där &även i År Så passa på o Sola på båten

Har ni frågor så skriv så ska jag försöka svara ASAP. Gott nytt År
Av Mrjr
2 jan. 2011 11:20
Ska åka med Allure
Av Sahlena
5 jan. 2011 18:17
Jag och min man har åkt med NCL två gånger (2003 till Karibien,2007 till Hawaii) och har en ny resa på G, nu i nov/dec till Karibien igen. Denna gång med barnen..

Kan hålla med dig, att det är helt otroliga båtar..

Man kände sig som en kändis och blev upp passad hela tiden. Toklyxigt!!

Håller med dig om hytten. Välj utsides balkong!!

// Sahlena
Av Jacobcr
16 jan. 2011 15:46
Hej , Vi har också åkt på kryssning med Royal Caribbean och båten var en fantastisk upplevelse på alla sätt.

Höjdpunkterna på resan var . 1. Utflykterna (Havskajak på Jamica, Dykning i Mexico, Snorkla med Stingrockor vid Grand Cayman m m , 2. Hela båten var fantastisk , Finns altid något att göra och självklart kan man bara ta det lugnt :-)
24 jan. 2011 18:57
Vi är ev. oxå lite inne på kryssning dec 2011. Har kollat lite hemsidor, men hittar inte så långt fram. Kan det stämma? När bokade ni?
Var har ni bokat? Eget flyg, kryssning från hemsida eller allt från svensk resebyrå? Vilken isf?

Våra barn är 7 och 8 år. Är det billigare för dem?
Bra tips om utsides balkonghytt samt dryckespaket till barnen!! Tar tacksamt emot fler tips. Vilken rutt är bäst? Hur många dgr så det inte upplevs för länge.
Mvh Cissi
24 jan. 2011 19:55
Hej Cissi!

Vi åkte Östra Karibien med Bahamas, S:t Thomas & S:t Marteen Lördag-Lördag . Rutter och prislista ligger redan uppe på www.rccl.se.
På Bahamas ligger båten bara en 1/2 dag.
1 dag till sjöss
1 Dag på S:t Thomas.... Helt underbar Ö, gammal dansk-Ö numera Tillhör Usa & ett frihandelsomr.
1 dag på S:t Marteen... också trevlig, Ni måste uppleva Flygplatsstranden, Barnen kommer aldrig att glömma det Se Youtube= landing S:t Marteen
2 dagar till sjöss ch sen hemma.
Tänk på att barnen har ett helt plan på båten dit ni inte har tillgång :-). Gratis mjukglass hela dagen, gratis fish & ships & gratis Pizza hela dagen. Allt är verkligen helt Underbart och de är väldigt Måna o trevliga mot barnen.
Alla utflykter är billigare för barnen(ni kan se alla priser på Hemsidan) Tänk på att om ni bokar kryssningen via Rccl.com så verkar det billigare men viss dricks tillkommer som ingår på rccl.se så det går nog jämnt ut.
billigaste flyget när vi bokade var Continental Airlines, kolla även Delta som flyger från Sverige nu.
Glöm inte ESTA innan ni bokar.
skickar gärna över lite bilder om ni vill, hör av er ISF./ peter
24 jan. 2011 20:08
Hej, för exakt 1år sedan kryssade vi med Oasis, det var helt otroligt. Vi (5st )hade en utsides familjehytt med balkong på däck 7allra längst akterut, balkongen var därför riktigt stor och fin. Det var första gången för oss vi kryssade i karibien och vi fick riktigt begär efter mera...nu i feb skall vi åka med Freedom of the seas, blir säkert fantastiskt igen.
27 jan. 2011 07:43
Jag och min man åker till Florida-Fort Lauderdale i november (2011) för att åka med Royal Caribbean - Oasis of she seas. Vi kommer att stanna till vid Haiti-Labadee, Jamaica-Falmouth, Mexico-Cozumel.
Där efter tänder vi stanna 4 nätter i Florida och sedan åka upp till New York och vara där i fyra nätter.

Vi tar tacksamt emot alla möjliga förslag, så som utflykter när vi åker båt, vad vi ska göra och inte göra. Några extra tips och tänka på och göra på båten.
Gärna lite tips vad vi kan åka och se i Florida, har hört gott om Key West men vet inte om det är för långt att åka dit.
Och gärna lite förslag på NY, jag har varit där innan men någon extra god restaurang eller ett billigt och bra hotell.

Alla tips är välkomna!!
27 jan. 2011 09:25
Citerat från lagersten:
Jag och min man åker till Florida-Fort Lauderdale i november (2011) för att åka med Royal Caribbean - Oasis of she seas. Vi kommer att stanna till vid Haiti-Labadee, Jamaica-Falmouth, Mexico-Cozumel.
Där efter tänder vi stanna 4 nätter i Florida och sedan åka upp till New York och vara där i fyra nätter.

Vi tar tacksamt emot alla möjliga förslag, så som utflykter när vi åker båt, vad vi ska göra och inte göra. Några extra tips och tänka på och göra på båten.
Gärna lite tips vad vi kan åka och se i Florida, har hört gott om Key West men vet inte om det är för långt att åka dit.
Och gärna lite förslag på NY, jag har varit där innan men någon extra god restaurang eller ett billigt och bra hotell.

Alla tips är välkomna!!
Hej!

Ni har ju bara tre dagar i Florida så tycker Ni ska hoppa över Key West, att åka ner över en dag går men rekommenderas inte, spara Key West till nästa besök :-)

Åk och titta på Everglades Nationalpark, det är en unik natur som bara finns här. Passa också på att göra ett besök hos någon av indianstammarna och, om Ni vill, prova en fartfylld tur med Airboat denna dag.

Vill Ni passa på att shoppa loss innan hemresan så har Ni perfekta möjligheten här åk västerut (glöm inte att ta på de skönaste skor Ni äger!) på Sunrise Bvd. till "The Swap Shop" en marknad/loppmarknad där man kan handla mycket till bra priser, extra trevligt på helgerna då det även är fullt med privatpersoner som säljer sina prylar. Denna marknad är väldigt stor men slit Er härifrån och åk vidare västerut till Sawgrass Mills, här finns över 300 försäljningsställen, allt från små butiker till riktigt stora affärer. Här finns allt i överflöd och det är mycket outlets så man kan göra riktigt bra fynd. När De tvingar ut er vid stängningsdags lär Ni vara möra i benen och kan åka tillbaka till Ft. Lauderdale för att koppla av en stund på strandpromenaden.
1 feb. 2011 08:25
Tack för ditt tips Floridasidanse!
Av Joco
10 feb. 2011 21:29
Hej igen!

I dag har vi bokat:-))
Resebyrån tog hand om allt och vi är mycket nöjda med det.

Det blev en transatlantisk rutt. Barcelona – Fort Lauderdale. Oktober/november 2011.
Båten heter Liberty of the Seas med RCCL (Freedom klassen, steget under Oasis)

Vi hoppade över balkongen då det skulle kosta 10 000:- extra, utan nöjer oss med fönsterhytt istället.

Det blir en natt i Barcelona och avslutar med fyra dagar i Fort Lauderdale. Skall bli spännande då vi inte varit i Florida tidigare.

/Joco
Ps: kul att läsa alla inlägg
Av Ane
11 feb. 2011 16:59
Citerat från joco:
Hej igen!

I dag har vi bokat:-))
Resebyrån tog hand om allt och vi är mycket nöjda med det.

Det blev en transatlantisk rutt. Barcelona – Fort Lauderdale. Oktober/november 2011.
Båten heter Liberty of the Seas med RCCL (Freedom klassen, steget under Oasis)

Vi hoppade över balkongen då det skulle kosta 10 000:- extra, utan nöjer oss med fönsterhytt istället.

Det blir en natt i Barcelona och avslutar med fyra dagar i Fort Lauderdale. Skall bli spännande då vi inte varit i Florida tidigare.

/Joco
Ps: kul att läsa alla inlägg
Vi skal resa på vårens transatlantiska med Liberty of the Seas, Miami Barcelona 2-16 april. Skeppet har precis varit i dock och fått en liten uppfrächning. Ser jättebra ut!
Det enda vi har kvar att boka är hotell ett par nätter före.
Kryssning är en härlig form för semester, tycker i allafall vi. Har rest 4 gånger med RCCL och en gång med Ocean Village.
Bra priser hittar du på rccl.se. Prisene varierar lite då dom fölger dollarkursen.
Av Linsta
29 juni 2011 12:30
Peter..
Jätteroligt att läsa om resan! Vi är ett gäng på 10 personer som ska åka på samma kryssning i december, ska bli så himla kul! Har precis registrerat mig på Royal Caribbeans hemsida med reservationsnumret.. Där finns ju allt med, man kan boka allt i förväg osv..
Hittade dock ingen prislista på tex. öl, vin osv.. Såg att du skrivit priset på drinkar och kaffe. Kommer du ihåg vad en öl, ett glas vin kostade?

Vi ska ta oss en titt på utflyktsutbudet om nåt skulle locka!? Åker med släkten så vi har barn i åldrarna 9-15 med.. Får se om det finns nåt för dem. Annars verkar det ju finnas tillräckligt med aktiviteter på båten! :)

Tacksam för svar.. Mvh.
29 juni 2011 21:15
Hej!

Grattis till ett toppenval. Oasis är riktigt grym & ett eldorado för barnen, de har ett helt våningsdäck själva som vuxna inte kommer in i :-) .

Där är rätt många snorkelturer på alla dest. som kan förbokas i god tid innan. Tänk på att boka Kvällsaktiviteter på båten (Teater,standUp & dyl ) med tanke på antal i resesällskapet. Gör detta i god tid från sverige annars kommer ni inte att få gå samtidigt. Dessa bokas upp snabbt & allt är ju gratis.

När vi kommer till drickat så har dom numera färdiga paket ända upp till sprit. Ska gå att boka hemmaifrån annars ring Sverigebokningen. Vinpaket finns från ett par hundra till flera tusen. Man behöver inte ens dricka upp flaskan samma kväll utan de håller reda på flaskan till dagen därpå (Middagssittningen.)

Tänk också på Vilken tid ni får middagssittningen med tanke på Strandhuggen, har för mig första sittningen är redan 18,30. Men bokar ni sena Sittningen så får ni problem med all teater odyl. senare.

Det är lite pusslande men det är def. värt besväret att göra det hemmaifrån innan ni kommer dit.

Vill du ha mer info så maila gärna på (Logga in för att se e-postadress) Skickar gärna lite bilder runt båten

Ha det gott
Av Msdr
30 juni 2011 08:18
Jag hadeockså, som många andra, fördomar om kryssningar, men åkte på Karibienkryssning med Princess cruises i februari, och det var helt fantastiskt!!! Med tanke på att det mesta ingår och man dessutom blir transporterad till flera fantastiska ställen så är det väldigt prisvärt! Otroligt skönt att ha sin väska på samma rum hela tiden dessutom :)

Blev så förtjust att vi bokade medelhavskryssning med Royal Caribbean (istället för Irland som vi hade tänkt...), och att döma av kommentarerna om just RCCL så tror jag vi gjort ett bra val!

Tycker verkligen att kryssningar kan rekommenderas om man verkligen vill ha en riktigt avslappnande, men samtidigt extremt händelserik semester!!
28 juli 2011 23:37
Hej!

Det är så att jag och min sambo skall åka på "Oasis of the sea" nu i november och skulle behöva veta var det är bäst att boka sin resa? Vi hittade www.cruisedirect.com men vågar inte riktigt boka där. Var tycker ni man skall boka billigast? Tacksamma för lite hjälp!

Med vänliga hälsningar Martin & Milla
Av Linsta
29 juli 2011 09:02
Hej! :)

Va kul att ni också ska på kryssning.. När i november ska ni åka?
Vi har bokat genom Royal Caribbean.. Så kolla deras hemsida och
se vad ni tycker om det.. www.royalcaribbean.se

Mvh, Linda
29 juli 2011 17:29
För oss blev det faktiskt billigare att boka med Ticket ( 19.995 totalt för Oacenview grand lit- UTSIDESHYTT MED BALKONG vån 17), flygbiljetten( 12.000 för oss båda Tr/r)- bokade jag själv online på Tickets hemsida och tjänade massor pådet. Hotellrum före och efter resan blev via expedia.se Mariotts Courtyard precis vid Fort Lauderdale beach (halva priset av vad de begärde av Ticket). Vi åkte med Oasis Östra sidan mellan 14maj och 21maj 2011.

Det är inte alltid billigare att boka direkt med kryssningsföretaget. Men vi ska åka i östra Karibien till nyår och då visade sig att jag sparade totalt 40000:- på oss fyra som skall åka. Big Travel skulle ha 32995:/person och jag lyckades pyssla ihop näst intil exakt samma resa för 22.296:-/person.
Denna gång tog jag kryssningsföretaget och flyget på Tickets (online), hotellnatten spenderar vi på Mariott courtyard via expedia. Det som inte finns med i vår men som finns i Big T, är transfern och hotellfrukosten en morgon. Transfern från Miami slipper vi, jag bokade flyg direkt till Fort Lauderdale, så det blir ingen dyr transfer.

Det lönar sig att kolla ;-)
HA EN UNDERBAR RESA OCH NJUT!!!
Av Millano
17 jan. 2013 15:47
Hur bokar man teater med mer på nätet? Ska åka med royal carribean i april. Camilla
18 jan. 2013 10:20
Å vad härligt!! Ni kommer inte bli besvikna.

När vi åkte nov 2011, bokade vi utflykterna på nätet. Då kan man i lugn och ro gå igenom allt som finns att göra på land utan att stå i kö när man väl är på båten.
Shower - musikaler, vattenshower, isdans mm bokade man på båten. I hytten finns en tv/dator som man ser dagens shower på och kan boka in sig på. Ett stort tips är att boka hellre in fler shower än vad ni har tänkt och gå på, än för lite. Går ni inte blir det inget "straff". Och gå på så mycket som möjligt, allt är verkligen jättebra och allt är gratis :) vi gillade mest musikelen, vattenshowen och ABBA showen som var är vi var där.

Ha det så underbart på resan, jag längtar verkligen tillbaka!