Öar utanför Koh Lanta

Av Jo1897
27 sep. 2015 19:31
Visningar: 555
Vi ska till Koh Lanta i december och jag undrar vilka närliggande öar ni rekommenderar? Både för dagsturer men även för övernattning. Vårt slutmål är Koh Lipe, alternativt Langkawi där vi har varit förut. Hur fungerar transfer mellan öarna och vilka öar är "smidigast" att besöka (transfermässigt) innan Koh Lipe? Vill gärna kunna åka båt direkt till Koh Lipe och slippa byten.

Vi kommer att vara borta i lite drygt tre veckor och är främst ute efter att sola bada, äta gott och koppla av!
Av Sierra
27 sep. 2015 20:22
Enklast och snabbast är att åka speedboat mellan Lanta och Lipe. Den gör ett antal stopp vid öar efter vägen för att släppa av och ta upp passagerare. Total tid till sjöss 3 tim. Mellan Lipe och Langkawi är det färja som gäller. Tider och priser har du här: http://thaibeachtravellers.com

Naturligtvis behöver du inte boka hela vägen till Lipe direkt utan kan stanna någon natt på någon av öarna där speedboaten gör stopp.
Av Jo1897
27 sep. 2015 20:35
Tack snälla för svar! Vet du vilka öar som speedboaten stannar på? Jag har funderat på att övernatta på Koh Kradan eller Koh Mook/Koh Ngai. Skulle du rekommendera någon av dessa öar eller någon annan närliggande? Går det att åka från tex Koh Kradan till Koh Lipe?
Av Sierra
27 sep. 2015 22:13
Du ser i länken du fick att speedboaten stannar på Ngai, Mook, Kradan och Bulon. Av dessa är Kradan och speciellt Bulon mindre exploaterat än Ngai och Mook.

Visst kan du ta speedboaten till Lipe från Kradan (se länken). Det tar knappt 2 tim inkl ett kort stopp vid Bulon.