Öar i närheten av Koh Lanta

29 juli 2011 17:02
Visningar: 9537
Är det någon som har lite tips på öar som ligger i närheten av Koh Lanta?
Vi åker 2 veckor i mars 2012 och vill inte ta alltför mycket av tiden till att förflytta oss.
Av Macho
30 juli 2011 06:59
Hej.
Koh Muuk med den omtalade Emerald cave ligger alldeles söder om Koh Lanta.
3-4 nätter är ganska lagom på denna ö, då det inte finns något att göra mer än att äta,
slappa och sova, men det är ett lungt och skönt ställe.

MVH Macho
30 juli 2011 16:25
Tack för tipset, skall kolla på detta.
Av Ems89
30 juli 2011 18:04
Koh Lipe borde ni besöka då :D Har hört mycket gott om den ön.
30 juli 2011 21:02
Det verkar vara en jättefin ö, tack för tipset.
Av Ynnej75
31 juli 2011 19:56
Vi åker också till södra Thailand i vinter. Planerar att stanna på Koh Lanta och sedan vidare till Koh Lipe.
Håller på att titta på andra öar i närheten. Funderar på Koh Bulon Leh, Koh Libong och Koh Sukorn. Vet dock inte vilken av dessa som är finast. Är det kanske någon annan som vet?

Koh Jum har jag förresten också hört gott om.
31 juli 2011 21:17
Tack så mycket för alla tips, tittade lite på Koh Ngai( Koh Hai) den verkar oxå vacker.
31 juli 2011 22:05
Koh Jum.... om ni vill ha stillhet! Jag och sambon var där förra året och tyckte mycket om det! Lugnt och skönt, inga turister alls! Det gick åt många böcker, ta med så ni har.. =)

Mvh Frippe
1 aug. 2011 20:25
Lägger till Koh Jum till listan,tack för alla tips.
Av Walle
7 aug. 2011 15:59
Om ni är ute efter öar i näheten av Koh Lanta kan jag rekommendera Koh Muuk, Koh Kradan och framför allt en av vår favoritö Koh Bulon. Alla tre är lugna ställen, man gör inte så mycket annat än att sola, bada och äta god mat. Men vi tycker det är så härligt med såna platser!!
Om ni inte vill åka alltför långt iväg så kanske Koh Lipe ligger lite långt bort men den ön är också kanon!
Öarna utanför Ao Nang är också härliga... tex Koh Poda, Hong Island, Prah Nang Beach och Raily Bech,
Vi har då bott i Ao Nang när vi har besökt dessa öar på dagarna för att bada och sola.

Ang Koh Hai blev vi väldigt besvikna... gick knappt att ta sig ett dopp på eftermiddagen då det är sånt lågvatten och jättevassa stenar, badskor är ett måste om du ska kunna ta dig ut och doppa dig :-(
Det fanns knappt något att köpa om man var lite sugen heller.

Lycka till!
Walle
Av Ynnej75
7 aug. 2011 21:51
Hej Walle!

Jag skrev tidigare i denna tråd då vi också åker till södra Thailand i vinter. Vi planerar att åka till Krabi vidare till Koh Lanta (Klong Nin beach), Koh Lipe och någon ö till. Funderar då på Bulon Lae. Roligt att du skriver att du gillar den ön!

Vilket boende på Bulon Lae rekommendrar du? Vi reser med två barn som är 2 resp 5 år. Hur många nätter är det lagom med där tror du?

Har du kanske varit på Koh Libong och/eller Koh Sukorn? Vad tycker du isf om de öarna?

Har du något bra boende att rekommendera på Koh Lipe? Vill helst inte bo på något av charterhotellen.
Vilken strand tycker du passar bäst för barn? Vad jag förstår så är det en del långtailbåtar på vissa delar
av stränderna. Vill helst vara en bit från dem, om möjligt så klart.

Ännu en fråga... Har du varit på Klong Nin beach på Lanta så att du har något boende att rekommendera?

Koh Mook har vi varit på. Den gillande vi mycket men vill gärna se några andra öar nu ,-)

Det blev många frågor....Tack på förhand!
Av Walle
9 aug. 2011 15:03
Hejsan Ynnej75

Få se om jag kan svara på dina funderingar...
Tyvärr så har vi inte varit på Koh Sukorn och Libong så där har jag inget bra svar.

Ang Bulon så är nog Pansand Resort bästa boendet, när vi var där bodde vi i Lidi house beachfront, en stor fin bungalow för ca 1700 bath inkl frukost, vår lilla grabb delade säng med oss, det var inga problem, går säkert att ställa in extrasäng också.
Bulon Resorts boende är lite enklare men jag är osäker hur standarden i familjebungarna är.
Stranden är lite bättre direkt vid Bulon Resort men den absoluta bästa stranden som är mjuk och go ligger mitt emellan Bulon Resort och Pansand Resort. Dessa två boenden ligger ca 5 min gångväg ifrån varandra.
När det gäller maten på Bulon så har nog Bulon Resort bästa maten, ibland gick vi över från Pansand till Bulon Resort för att äta det gick bra det med.
Om man tänker bo på Koh Bulon så lär man boka i förväg för det är oftast uppbokat där.
Man bokar via e-mail på Pansand Resort, här är deras hemsida: http://www.pansand-resort.com/ps_english/02a_cottage.html

På Koh Lipe bodde vi på Bundhaya Resort, visst är det en del longtailbåtar i närheten men det är avspärrat för bad nedanför Bundhaya så där var det jättefin strand bara några steg nedanför hotellet. Vi bodde i en som jag har för mig Superior Bungalow, bungarna är inte direkt på stranden utan in mot gården. Bundhaya har jättegod mat både för vuxna och barn!! Vi var väldigt nöjda med Bundhaya. Vi bokade via denna länk som var klockren :-) http://www.247siam.com/hotel_bundhaya_resort/gallery/. Har även hört andra som har rekommenderat Varin Resort.
En dag tog vi en båtresa över till Sunrise-stranden och Mountain Resort som också var jättefin men många trappor upp från stranden, där är det betydligt lugnare men en bit utanför allting, orkar barnen gå en bit om man vill till andra restauranger så är det Ok. Annars är ju tipset att bara ta en longtailbåt över dit en dag, det var lite mysigt. :-)

På Koh Lanta har vi bott två gånger och båda gångerna på Andaman Lanta Resort. Hotellet helt OK och framförallt en fin pool vilken vår son gillar :-) Andaman Lanta ligger vid Klong Dao Beachen och den tycker väl jag inte är den finaste stranden men det funkar om man vill bada i havet. Denna Resort ligger ca 5-10 min från Saladan med moppetaxi där det finns fina restauranger.

Andra öar runt om i detta område är ju Koh Kradan och lite mer norrut en bit nedanför Phuket är Racha Island. Det är två öar som vi tänker utforska nu i vinter och lite andra ställen också.... längtar :-)

Lycka till med planeringen!
Walle
Av Suss58
10 aug. 2011 11:36
Hej
Åker till Lanta med omnejd i januari. Tänkte även bo på Koh Hai ( Koh Ngai). Blev besviken när jag såg att Walle skrev att det var så stor skillnad på hög och lågvatten att bad var dåligt. Någon annan som upplevt detsamma? Tråkigt om det är så på de flesta stränderna. Sand är ju rätt ok..men sten?
Är det longtailbåtar eller vad som man tar mellan småöarna?
Av Ynnej75
14 aug. 2011 20:11
Hej Walle,

Tack för ditt utförliga svar! Skoj att ni gillande Bulon Lea. Tänkte boka några nätter
på Pansand Resort efter att vi varit på Lipe. Har inte bestämt mig för något hotell på Lipe ännu....

Funderar på att åka även till Koh Sukorn eller Koh Libong också. Vet du kanske om det går
att ta sig med båt från Bulon Lea till någon av de öarna?

//Jenny
Av Sierra
15 aug. 2011 14:20
Citerat från ynnej75:

Funderar på att åka även till Koh Sukorn eller Koh Libong också. Vet du kanske om det går
att ta sig med båt från Bulon Lea till någon av de öarna?

//Jenny
Det går inte att ta sig från Bulon till Sukorn eller Libong.

1. För att ta sig till Libong måste du åka från Chao Mai Village vid Hat Yao i Trang province. Det tar ca 20 min till Libong från Chao Mai.

2. Om du skall till Sukorn kan du åka från Ta-Sae Pier eller från Makham Pier utanför Palian. För att komma till Makham måste du först ta speedboat 12.30 från Bulon till Pak Barra Pier och därifrån taxi ca 80 km. Både Ta-Sae och Makham Pier ligger i Trang.
Av Beppis
12 sep. 2011 18:49
Hej,
Vi åker i februari med resrutten Bangkok - Krabi - Koh Lanta - Koh Sukorn - Koh Lipe - Langkawi - Kula Lumpur - Bangkok. Detta för att slippa "åka tillbaka" till Krabi, fungerar bra att flyga med Air Asia.
Var p å Koh Jum 2003 och där är det mycket lugnt. Min syster med familj åker dit varje vinter och kan inte tänka sig någon bättre plats.
Klong Nin tycker jag personligen är den bästa stranden på Lanta. Försök hitta ett boende mellan vägen och stranden, ett bra och prisvärt är Lanta Nice Beach Resort. Ett annat riktigt bra ställe är Relax Bay Resort som ligger just söder om Long Beach. Egen strand och mycket lugnt, man tror inte att man är på Lanta. Koh Mook, där är det Charlie Beach som gäller (har aldrig badat i varmare vatten). Undvik Sivalai Resort, det är en riktig turistfälla. Där har jag druckit min dyraste Chang hittills, 105 bath för en liten Chang!!!
Koh Kradan har riktigt bra snorkling men inte så mycket annat, dit kan man åka med en longtail från Mook på ca 30 min.
Koh Sukorn blir en nyhet för oss - vill gärna höra lite om boende där.
Koh Lipe blir det för 3:e året i följd. Trots att det bygger hela tiden så kan man fortfarande snorkla från stranden och hitta lugna stränder. Rekommenderar att ta en tur med longtail och besöka öarna runt Lipe. Utsikten från Mountin Resort är fantastik. Har bott både på Varin och Bundhaya, båda är bra men Bundhaya är lite dyrare men har bättre standard och bättre (mycket bra) frukost.
Langkawi och Mutiara Resort blir nästa stopp. Därifrån är det gångavstånd till dalstationen för linbanan som tar en upp till 810 m höjd. Fantastisk utsikt!!!
Vi brukar oftast åka med Tigerline mellan öarna men ska man från Lanta till Lipe skulle jag välja speedboat istället. Det tar 3,5 timmar och färjan som snabbast 6-7 timmar, ofta längre.