Båt från Kantiang Bay på koh Lanta till koh Ngai?

Av Dalo
24 sep. 2016 15:43
Visningar: 927
Hej,
Vi är en familj med två små barn som planerar en resa först några veckor på koh Lanta i december för att sedan ta oss över till koh Ngai i början på januari. Boende är bokat och vi tittar nu på hur vi tar oss mellan öarna. Har letat och letat men hittar bara att alla båtar går från Saladan pier på norra delen av Lanta, men då vi ska bo sista veckan på kantiang bay känns det lite tokigt att först åka ända längst norrut på Lanta innan vi tar båten söderut.

Någon som är berest i området som har tips på andra alternativ?
Går det att åka typ longtail båt direkt från kantiang Bay till koh Ngai?
24 sep. 2016 19:22
Citerat från Dalo:

Går det att åka typ longtail båt direkt från kantiang Bay till koh Ngai?
Borde nog gå att ordna. Kan de ordna med en long tail tur runt 4 öar så borde det nog gå att även åka direkt. Men varför inte nyttja denna utflykt som en del i transporten till Koh Ngai? Blir ju en utflykt och transport i ett, bara att båten åker hem utan er.

http://www.kantiangbay.net/service.html

Snorkeling 4 islands tour By Kantiang Tour
leave from Kantiang Bay View Resort (high season)/ Lanta old town (low season) by our long tail boat at 9.00 a.m. , visit Koh Ma and Koh Chuak for snorkeling, visit Emerald cave in Koh Mook. Enjoy buffet lunch on the beach at Koh Ngai (Hai) , relax on the beach. Then back to Lanta.
Av Dalo
27 sep. 2016 20:29
Ja, bra tänkt M_Olsson! Det verkar helt klart möjligt att åka longtail båt från Kantiang Bay till koh Ngai, även om en snorkelutflykt med två små barn på 4 och 1 år kanske är nåt vi får tänka över ordenligt :-)

Vi kommer ju att vara på koh Lanta 3 veckor innan vi ska vidare till koh Ngai, så det känns som att vi har tid på oss att ordna transporten på plats.
26 nov. 2016 09:45
Vi gör samma tur i mars, bor på Kantiang Bay och ska till Koh Ngai. Tänkte oxå boka longtail, om ni åker före oss kan du väl meddela här vad ni hittar? 👍🏽☀️
Av Dalo
14 jan. 2017 15:39
Det var inga problem att fixa en privat longtail. Vi frågade på stället vi bodde. Det skulle kosta 3000-3500 Thb och resan skulle ta ca 40 min.

Vi blev dock övertalade att ta Petpailin färjan från old town istället. Den går inte att boka på nätet, men överallt på Lanta. Med tanke på att vädret varit lite ostadigt tyckte vi att det var en bra idé. Kostade 500 Thb/person, våra barn (4 och 1 år) åkte gratis. Det ingick taxi från hotellet till old town. Men det här är verkligen Thailand i ett nötskal, precis så som det varit så många gånger förut när vi rest runt i Thailand... Taxiresan som skulle ta ca 30 min tog en och en halv timme, då vi åkte runt till ställen chauffören inte riktigt hittade till och plockade upp folk som inte riktigt fick plats :-) Vi kom fram till old town efter att färjan skulle ha gått, men den väntade in oss. Sen gick det bra, trångt på båten också så klart, men vi kom ju fram tillslut, som alltid i Thailand - lite senare... :-)
Nån timme efter att vi kommit fram började det ösa regn från himlen, hade inte varit så kul i en longtail då. Så för oss blev det bra ändå.

Om vädret är bra skulle jag rekommendera longtailbåten alla gånger. Men kom ihåg öronproppar!
17 mars 2017 04:16
Vi hyrde en privat speedboat genom en av alla resebyråer som finns. Åkte klockan 10.00 ifrån Kantiang Bay och var hemma igen ca kl 16:00. Då fick vi själva välja vart vi skulle åka och hur länge vi ville stanna. Skönt när man som vi reser med tre små barn (6år, 3år och en på 8månader). Påvägen hem var det fint väder men det hade börjat att blåsa lite så vi var glada att vi satt i en ordentlig båt och att det fanns flytvästar till barnen (Endast barnstrl ej till infant).
Vi betalade 14.000THB inkl lunch och dricka för 4 vuxna och 3 barn. Mycket pengar men vi tycker att det var värt det.
Medlemmen har tagit bort svaret