Nytt pass med både siffror och bokstäver. Problem med att fylla is Estaansökan , hur ska passnumret fyllas?

1 feb. 2023 21:05
Visningar: 5379
Hej!

Hämtade precis ut mitt nya pass och ska göra estaansökan,. Upptäckte då att passnumret numera har 2 bokstäver och sedan 9 siffror som anges under rubriken passnummer, men i den maskinläsbara delen finns en ytterligare siffra innan ordet SWE kommer. Och i instruktionerna till Esta står att man ska ange passnumret som det står i den maskinläsbaradelen men då skulle det bli 10 siffror och det accepteras inte. Någon som känner igen detta? Blir det problem om man anger så som det står under passnumret med 2 bokstäver och 9 siffror? Nästa fråga är också att man ska ladda upp passet och sen ska uppgifter fyllas i automatiskt men det verkar inte heller fungera? Funkar det att man själv fyller i allt? Tacksam för svar !
1 feb. 2023 21:08
Hej igen! två bokstäver och sen 7 siffror under passnumret ska det vara såklart och sedan två bokstäver och sedan 8 siffror i maskinläsbara delen av passet.
1 feb. 2023 21:23
När det gäller passnumret så skriv som det står där uppe. När man scannar passet är det det numret som läses av.
3 feb. 2023 18:52
Tack för svar WorldofMarie! Funkade till slut att ladda upp passet men fick fylla i alla passuppgifter manuellt men nu är Esta-ansökan klar i alla fall.